Kazna zbog gadanja Titove štafete jajima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdravka Leindl koja je 15. svibnja ove godine jajima gadala tzv. hrvatsko-slovensku Titovu štafetu u Umagu mora prema rješenju Prekršajnog suda u Porecu od 19. studenog platiti novcanu kaznu od 375 kuna u roku od 15 dana od pravomocnosti presude.

Ukoliko to ne ucini, slijedi prisilna naplata, a ne uspije li država ni na taj nacin namiriti potraživanje, Leindl bi mogla završiti u zatvoru na tri dana.

Kako smo pisali u našem listu, 16. svibnja treci je put za redom iz umaškog kafica "Tito" put Beograda krenula štafeta nazvana "Bratstvo i jedinstvo" koju je nakratko omela Umažanka Zdravka Leindl, ogrnuta velikom hrvatskom zastavom i s kapom na kojoj je pisalo "Volim Gotovinu".

Leindl je prvo jaje, koje joj je prije toga ispalo na pod, razmazala po Titovoj slici na vozilu organizatora Radoslava Ilica, drugo je bacila na maršalove fotografije pred lokalom, a trece na automobil kad je štafeta krenula. Pritom je vikala "Svi u hudu jamu, bando lopovska!" što je izazvalo kod malobrojne okupljene publike podsmjeh i nevjericu.


Podijeli: Facebook Twiter