Kažela i dalje radi bez dozvole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sredinom travnja, dva tjedna otkako je Kažela otvorena bez potrebnih dozvola, kamp je posjetila državna inspektorica. Nakon uvida izrekla je usmeno rješenje o zabrani obavljanja ugostiteljske djelatnosti u Kaželi dok tvrtka Tehno ekologija, korisnik tog medulinskog kampa, ne ishodi potrebno rješenje od Ministarstva turizma.

Inspektor je stranci otpremio rješenje poštom, a glasnogovornica Državnog inspektorata Vedrana Cetina nam je izjavila da nemaju informaciju o tome je li stranka zaprimila rješenje te o eventualnoj žalbi.

- U srijedu, 28. travnja Tehno ekologija je upotpunila dokumentaciju za utvrdivanje imovinske koristi ostvarene pružanjem usluga smještaja, a dan kasnije, 29. travnja, podnijeli smo optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog utvrdene povrede zakona. Predložili smo Sudu oduzimanje imovinske koristi pribavljene prekršajem, zakljucila je Cetina.

No, cini se da kazne od 20 tisuca kuna za svaki izreceni prekršaj plus oduzimanje ostvarene imovinske koristi nece pokolebati Fabija Biasuzzija, vlasnika Tehno ekologije, da nastavi raditi.

Ostvarena dobit se može raznim knjigovodstvenim akrobacijama umanjiti do nule, a kazne od 20 tisuca kuna po utvrdenom prekršaju su sitnica u odnosu na 250 tisuca eura koliko je do ove godine ta medulinska tvrtka placala HFP-u za najam kampa.

Nakon što je lani HFP raskinuo ugovor, Ministarstvo turizma je rješenjem od 25. studenoga 2009. oduzelo Tehno ekologiji pravo obavljanja ugostiteljske djelatnosti u Kaželi.

Unatoc tome tvrtka je 1. travnja otvorila kamp i ugostila turiste s obzirom na to da je bukirala rezervacije tijekom citave zime.

Zatvori li se najveci medulinski kamp, pitanje je što ce biti s ovogodišnjom turistickom sezonom u južnoj Istri. Gubitkom 300 tisuca nocenja, koliko je lani ostvarila Kažela, medulinskom se turizmu crno piše, jer to znaci gubitak trecine ostvarenih nocenja u Medulinu.


Podijeli: Facebook Twiter