Kažela: Arenaturist angažirao zaštitare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prica o namjeri pulskog Arenaturista da konacno stupi u posjed autokampa Kažela, nakon što je tvrtki Tehno ekologija 2008. istekao desetogodišnji zakup, sinoc je dobila nastavak. S izvršnim direktorom Arenaturista Igorom Štokovicem razgovarali smo u portirnici medulinskog kampa u koji smo bili pozvani nakon informacije o sukobu djelatnika dviju zaštitarskih tvrtki.

Ta se informacija pokazala netocnom, a u portirnici smo zatekli petnaestak zaštitara Sigurnosti Boljun, koje je angažirala tvrtka Tehno ekologija, i tvrtke Klemm Security iz Zagreba koju je angažirao Arenaturist. Zaštitare obje tvrtke zatekli smo u naizgled opuštenoj atmosferi.

Prema Štokovicevim rijecima, Arenaturist je angažirao zaštitare jer je prošlog tjedna, prilikom ocevida ministarstva turizma radi kategorizacije kampa u korist Arenaturista, djelatnicima ministarstva onemogucen ulazak u kamp.

- U tom smislu mi imamo pravo i na samopomoc radi ponovne uspostave suposjeda kojeg nismo izgubili još od 1998. godine. To smo danas i ucinili uvodeci u posao zaštitarsku firmu Klemm Security pored zaštitarske firme sigurnost Boljun koja tu ostaje u korist Tehno ekologije, objasnio nam je Štokovic.



Prema njegovim rijecima na poziv djelatnika Sigurnosti Boljun oko 18.30 sati u Kaželi je bila i policijska ophodnja koja je konstatirala da objekt cuvaju djelatnici dviju zaštitarskih tvrtki te da nema narušavanja javnog reda i mira.

- Mi Tehno ekologiji nikako ne želimo prijeciti suposjed nad objektima dok se ne riješi sudski postupak kojim tražimo iskljucivi posjed nad Kaželom, veli izvršni direktor Arenaturista. Ponovno cemo pozvati Ministarstvo turizma radi kategorizacije za koju nam nedostaje još samo razgled objekata na licu mjesta. Kako ne sumnjamo u ishod tog ocevida od sutra, cemo obavjestiti sve naše poslovne partnere i poceti prodavati turisticke aranžmane za 2011. godinu u Kaželi.

Štokovic je podsjetio da je Arenaturista dobio spor u prvom stupnju i sad se po žalbi Tehno ekologije slucaj nalazi na Visokom trgovackom sudu.

Tijekom našeg razgovora u portirnici se medu brojnim zaštitarima pojavio i Mladen Boljun, vlasnik zaštitarske tvrtke Sigurnost Boljun, koji je , medutim, ustvrdio da su djelatnici zaštitarske tvrtke Klemm upali nelegalno na posjed zajedno sa Štokovicem.



Predstavnik Tehno ekologije Paolo Derocchi takoder je ustvrdio da ce vec danas podici tužbu za ometanje posjeda.
Na naš upit zašto djelatnicima ministarstva nije dopušten obilazak Kažele Derocchi nam je odgovorio da su ljudi iz ministarstva došli u Kaželu bez najave i zahtjeva te da su željeli obaviti kategorizaciju na tudem posjedu.

- Mi ne onemogucavamo ulazak djelatnicima Arenaturista u Kaželu ali ovaj upad zaštitara na naš posjed smatramo neprimjerenim nacinom rješavanja sporova izmedu Arenaturista i Tehnoekologije koji su u tijeku i to na Trgovackom sudu u Pazinu, Visokom trgovackom sudu te na Upravnom sudu, izjavio je Derocchi. Cinjenica je da je Tehnoekologiji istekao ugovor o zakupu s Arenaturistom 2008. i oko tog ugovora se vodi sudski spor radi povrata sredstava koja je Tehnoekologija tijekom 12 godina uložila u Kaželu., ustvrdio je Derocchi.

Tehno ekologija je i ove godine kamp koristila, neovisno o isteku zakupa, bez dozvole za rad, i bez kategorizacije. Kamp je zatvoren 9. listopada i najavljeno je da ga se iduce godine nece otvarati. Predstavnik Tehno ekologije Massimo de Meo tom je prigodom za naš list izjavio da im je ove sezona bila bolja od prošlogodišnje a poznato je da se u Kaželi ostvari oko 300 tisuca nocenja. (Marica KOŠTA, snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter