Kazalište Ulysses: 25 izvedbi u 36 dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U iducih 36 dana ocekuje nas cak 25 izvedbi. Najbrojnije su predstave nastale u našoj produkciji, a na programu je i jedno gostovanje te tri koncerta, kazala je Marina Vujcic, glasnogovornica kazališta Ulysses na predstavljanju ovogodišnje, 11. sezone toga kazališta.

- Nemojte misliti da nam je bilo lako tijekom proteklih 11 godina, ali zadovoljni smo jer radimo ono što volimo. Bilo je teških godina, i sada je, jer je zavladala ta sveprisutna kriza, kako i za vas novinare i za vaše novine tako i za naše kazalište i za kulturnjake opcenito. Od Ministarstva kulture dobivamo svega 72 tisuce kuna, od Istarske županije 70 tisuca, a ostalo financiramo zahvaljujuci prodaji ulaznica i pokroviteljima, kazao je Rade Šerbedžija, jedan od osnivaca Ulyssesa.

Istaknuo je da im je žao što moraju naplacivati ulaznice i što kod njih nema gratis karata iako to nije uvriježena praksa niti diljem svijeta. No, buduci da je to krizna godina, napomenuo je da su se svi glumci i tehnicko osoblje u ovoj sezoni odrekli 20 posto svoga honorara.



Program zapocinje 16. srpnja u tvrdavi Minor, kada ce se održati koncert Rade Šerbedžije i benda Zapadni kolodvor. Saznajemo da ce nastupiti i Damir Urban, Livio Morosin sa svojim novim hitovima, Šerbedžijine kceri Nina, Milica i Vanja te americki bend Petrojvic Blasting Company. Koncert Dubioze kolektiva na programu je 1. i 2. kolovoza, a dan kasnije, 3. kolovoza, gostovanje beogradskog Ateljea 212.

Ovogodišnji premijerni naslov - predstavu "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija", predstavila je redateljica Lenka Udovicki.

- Djelo, slabije poznato ovoga velikana, kombinacija je mjuzikla, opere i drame koja kroz poetiku nijemog filma prikazuje neki poseban ugodaj. Tematika je itekako aktualna. To je i kabaret i mjuzikl, tragamo još za konacnom formom, još traje work in progress, kazala je Udovicki.

Predstava ce biti premijerno izvedena 22. srpnja. Glume Ozren Grabaric, Mladen Vasary, Mislav Cavajda, Goran Bogdan, Dražen Šivak, Damir Šaban, Jure Ivanušic, Filip Detelic, Zoran Pribicevic, Maja Posavec, Damir Poljicak i Igor Kovac, a svira Petrojvic Blasting Company. (Vanesa BEGIC, snimio Saša MILJEVIC)




Raspored predstava

Premijera predstave "Cabaret Brecht - Zadrživi uspon Artura Uija" bit ce 22. srpnja. Izvedbe ce se održati 23., 24., 26., 27., 28., 29., 30. i 31. srpnja te 4., 5. i 6. kolovoza. Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati, kao i brod za koncert Šerbedžije 16. srpnja.

Gostovanje beogradskog Ateljea 212 s predstavom "Trst" Miloša Radovica u režiji Alise Stojanovic dogodit ce se 3. kolovoza. Izmedu ostalih, glume Feda Stojanovic i Jelisaveta Seka Sablic.

Prošlogodišnji hit "Oluja" Williama Shakespearea na rasporedu je 11., 12., 13. i 14. kolovoza, a zaštitni znak Ulyssesa "Kralj Lear" odigrat ce se 18., 18., 29. i 21. kolovoza. Za sve izvedbe brod isplovljava u 20.15 sati, osim za "Kralja Leara", kada krece u 19.30 sati.

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter