Kazalište mijenja svijet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pozdravnim govorima voditelja Dramskog studija INK-a Aleksandra Bancica, ravnateljice Gordane Jeromela Kaic i gradonacelnika Borisa Miletica u srijedu je na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta otvoren Pulski forum 2012. 17. medunarodnog kazališnog festivala mladih.

Ravnateljica Jeromela Kaic napomenula je da je Pulski forum jedan od važnijih festivala kazališta potlacenih koje se bavi demokratskim promjenama u društvu te promovira uvažavanje razlicitosti i suživot.

Gradonacelnik je pozdravio prisutne, koji dolaze iz desetak zemalja Europe i svijeta, te im je zaželio da nauce nešto novo i da u buducnosti posjete Pulu i kao turisti. Bancic je ukratko opisao program Pulskog foruma, koji ce trajati do 27. lipnja i tijekom kojeg ce biti održano pet radionica, šest predstava i tri prezentacije grupa koje se bave kazalištem potlacenih.

Prva predstava ovogodišnjeg Pulskog foruma bila je "Mistero Buffo" Darija Foa u izvedbi Valtera Roše. Iako se ne radi o predstavi kazališta potlacenih, Bancic je objasnio da je njeno uvrštavanje u festivalski program primjereno jer je nobelovac Fo bio pobornik društveno angažiranog kazališta s kojim je želio promijeniti nabolje ovaj svijet pun nepravdi.

U petak je na programu Pulskog foruma u 21 sat na Maloj sceni INK-a na redu prezentacija KdiVU-a - Odjela kazališta potlacenih Odsjeka za društveno obrazovanje Fakulteta za odgoj i obrazovanje Sveucilišta Masaryk iz Brna.

Ulaz na sve prezentacije i predstave koje se održavaju svake veceri u 21 sat na Maloj sceni INK-a su besplatne.


Podijeli: Facebook Twiter