Kazališno istraživanje i bliskost poetika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uprizorenjem predstave "The Internationalists" skupina performera i medijskih umjetnika Poor Dog Group iz Los Angelesa u nedjelju u podne uvela je ovogodišnji petodnevni 15. medunarodni kazališni festival PUF u finalni dan. Mladi umjetnici iz SAD-a, inace specijalni gosti festivala, predstavu su, unatoc neuobicajenom terminu, odigrali pred gotovo punim gledalištem Male scene Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Ovaj su put u publici bili i glumci Rade Šerbedžija s kceri te Nebojša Borojevic, jedan od osnivaca PUF-a.

Projekt skupine Poor Dog Group "The Internationalists" parodirajuci americko-sovjetsku svemirsku utrku, odnosno osvajanje Mjeseca, predstavlja kazališni kolaž koji objedinjuje glumacko kazalište i fizicki teatar, ples i mjuzikl, žestoke rock rifove i elektronski zvuk…

Tematsku bliskost kazališnih poetika donio je pak sinocnji program 15. PUF-a. Izvedene su dvije predstave. Najprije je u INK-u premijerno izveden performans "Katuk" Anat Grigorio iz Izraela i Adama Reada iz Australije, prošle godine nagradenog na PUF-u. Potom je na prepunom Forumu nastupio Teatr KTO iz Poljske s predstavom "Quixotage". Obje predstave publika je nagradila dugim pljeskom i ovacijama.


Podijeli: Facebook Twiter