Kazališni "Sladoled" zagrijao rovinjsku publiku

Predstava "Sladoled" Mire Gavrana (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Predstava "Sladoled" Mire Gavrana (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Odličan tekst Mira Gavrana, i izvrsna gluma Mladene Gavran i Ane Vilenice u kazališnoj predstavi "Sladoled" oduševila je rovinjske poklonike dasaka koje život znače.

Usprkos slatko/hladnoj slastici, koju konzumiraju protagonistice u različitim životnim dobima i situacijama, poziv na sladoled u ovom je slučaju i vrijeme za razgovor i rješavanja određenih problema na relaciji majka-kćerka. Jer, uz sladoled, koji je asocijacija na radost ili barem malu proslavu, kada se s ledenom slasticom nagrađujemo, životne (ne)prilike čini se manjima.

U ovoj će se neobičnoj komediji, u kojoj su ipak i samo tematski dominantni muškarci, lako pronaći svaka žena. Jer, bez obzira na žensku dob, čini se da odnos prema njima, naposljetku životno određuje svaku pripadnicu ženskog spola - i to od vrtića do doma za starije osobe. Dinamične humorne prizore, vrhunski su odigrale Mladena Gavran i Ana Vilenica te pokazale da je ženska patnja, tuga, nemoć, ali i zaljubljenost te majčina ljubav prema dijetu univerzalna. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter