Kazališni amateri na okupu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi istarski kazalištarci okupili su se po deseti put na SKAGI-ju, susretu kazališnih amaterskih grupa Istre koji se tradicionalno održava u Pazinu. Na ovogodišnjem, jubilarnom susretu nastupilo je deset skupina osnovnoškolskog i cetiri srednjoškolskog uzrasta.

Predstave je ocjenjivao glumac Nebojša Borojevic. Buduci da je ovo susret, a ne festival, najvažnije je sudjelovati i javnosti pokazati kreirana djela.

Ocjenjujuci 10. SKAGI Borojevic je naglasio da sve predstave osnovaca odlikuje izuzetna likovnost u scenografiji, kostimima i plakatima. Izražena je izuzetna igrivost djece, a jedinu je zamjerku našao u govoru. No, to nije problem samo SKAGI-ja, vec i slicnih susreta u drugim hrvatskim regijama u kojima prati kazališne susrete. Govor bi, po njemu, trebalo biti više uskladen s tekstom i predstavom.

Nagradene su predstave kvalitetom ravnopravne, a to su, kaže Borojevic, vrhunska ostvarenja djece i njihovih voditelja koja pokazuju izuzetnu kvalitetu dramskog stvaralaštva tog uzrasta. (Napisao i snimio M. RIMANIC)


Podijeli: Facebook Twiter