Kazališna predstava "Maša i medvjed" u Istri


"Maša i medvjed", popularni ruski crtani film koji osvaja velike i male, inspiracija je glumcima beogradskog Mašinog pozorišta koji su napravili kazališnu adaptaciju namijenjenu djeci do 10 godina. Nakon brojnih nastupa u zemljama bivše Jugoslavije, gdje su odigrali od dvije do tri predstave dnevno, nedavno su započeli s hrvatskom turnejom. Ovog tjedna nastupaju u Istarskoj županiji.

Predstava je u potpunosti prilagođena dječjem uzrastu i traje 45 minuta. U predstavi Maša je preslatka djevojčica koja je osvojila srce svog najboljeg prijatelja medvjeda. Ona ima rođendan, a medvjed joj namjerava prirediti nezaboravnu zabavu. Istovremeno, čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu, želi pokvariti zabavu. Maša i medvjed će tražiti pomoć djece iz publike kako bi ga pobijedili.

U predstavi glume Andrija Kovač, Jelena Kovač i Aleksandar Radević. Redatelj je Saša Pantić. Oni su adaptirali crtani film Maša i medvjed koji ima sličnosti s istoimenom ruskom narodnom pričom. Glavni redatelj crtića je Oleg Kuzovkov, koji je ujedno i scenarist i producent. Od 2009. godine snimio je 54 nastavaka, ali ih je u Hrvatskoj prikazano samo 26. Lani je crtić osvojio prestižnu nagradu Kidscreen Awards 2015 u kategoriji za najbolji animirani film, što je prvo priznanje ruskoj serijskoj animaciji na međunarodnoj stručnoj razini.

Inače, 17. epizoda tog crtića "Recept za katastrofu" putem YouTubea je pogledana više od 1,14 milijarde puta što je čini 13. najgledanijim videom svih vremena. Ni ostale epizode tog crtića ne zaostaju s nekoliko stotina milijuna pregleda.

Osam predstava u pet istarskih gradova

Prva predstava je najavljena za utorak, 16. veljače u velikoj dvorana Spomen doma u Pazinu u 17 sati. U srijedu nastupaju dva puta porečkoj kinodvorani, u 17 i 18.30 sati. U četvrtak su u labinskoj kinodvorani, a u petak u bujskoj. Obje predstave najavljene su za 17 sati. U subotu, 20. veljače održat će čak tri predstave u Puli, u Dom hrvatskih branitelja: u 11, 12.30 i u 17 sati.

Cijena ulaznice je 30 kuna, a iste će se moći kupiti na blagajnama koje će biti otvorene sat vremena prije početka predstave. Jedino u slučaju Poreča bit će moguće rezervirati karte, i ti meilom na [email protected] (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter