Kavranac se vozio s puškom u autu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na cesti Valtura - Šišan pulska je policija prilikom redovnog nadzora prometa u ponedjeljak oko 18.40 sati za upravljacem automobila Mercedes pulskih registracijskih oznaka zaustavila 58-godišnjaka iz Kavrana, te kod njega pronašla poluautomatsku pušku, plinski pištolj i streljivo. Policija je muškarca naoružanog do zuba uhitila, a kako smo neslužbeno saznali, on je vec od ranije poznat policiji upravo zbog oružja.

Kriminalistickim istraživanjem utvrdena je osnovana sumnja da je 58-godišnjak pocinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari. U nastavku kriminalistickog istraživanja prekjucer je u Kavranu, temeljem naloga Županijskog suda u Pula, izvršena pretraga kuce i drugih prostorija koje 58-godišnjak koristi, tijekom koje je pronadeno oko 200 grama vojnog eksploziva i jedan pištolj nepoznate marke.

Svi pronadeni predmeti privremeno su oduzeti, a zbog sumnje da je pocinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, 58-godišnjak je jucer oko 21 sat doveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske te protiv njega slijedi kaznena prijava zbog prekršaja iz Zakona o oružju i podnošenje optužnog prijedloga. (S. PERŠIC)

Doborovoljna predaja oružja bez sankcija

Policijska uprava istarska i nadalje poziva gradane da ucine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija. Naime, svi gradani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, nece se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije. Dakle, da je Kavranac dobrovoljno predao oružje i eksploziv policiji bio bi pošteden kaznene sankcije.
Važno je naglasiti da, kako bi se izbjeglo njihovo neželjeno ozljedivanje, gradani ne donose oružje osobno u policijsku postaju, vec da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892, nakon cega ce strucni i osposobljeni policijski službenici doci na kucnu adresu preuzeti oružje.


Podijeli: Facebook Twiter