Kava u borbi protiv celulita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umjesto skupih tretmana, krema i losiona, pobijedite celulit uz pomoc kave! Kako? Vrlo jednostavnim kucnim pripravkom koji daje rezultate vec nakon mjesec dana. Moc kave u borbi protiv celulita još uvijek nije široko poznata, ali u alternativnim nacinima lijecenja i uljepšavanja cesta je namirnica koja se koristi.

Kako pobijediti celulit? To je pitanje koje vec godinama zaokuplja mnoge. Postoje razni tretmani, a mnogi od njih vrlo su skupi. Nezaobilazne su i kreme te losioni koji, prema ocijeni mnogih žena, ne daju dovoljno dobre rezultate. Zbog svega toga pažnja se posljednjih godina okrece prirodi i prirodnim pripravcima koje je lako prirediti i kod kuce. Posebno se uspješnom pokazala kava, koja u holistickim krugovima slovi kao vrlo uspješno oružje u borbi protiv omraženog i upornog celulita.

Iako je kava mnogima poznatija kao omiljeni napitak nego kao sredstvo za uklanjanje celulita, to ipak ne mijenja cinjenicu da je rijec o vrlo ucinkovitom, ali malo poznatom tretmanu.

Naglasak je na mljevenoj kavi koja izvrsno razbija nakupine celulita. Kavom su se sve više poceli baviti i znanstvenici koji su donekle potvrdili njezinu ucinkovitost u borbi protiv celulita, ali napominju da su potrebna još dodatna istraživanja. Oni pak skloniji alternativnim rješenjima zdravstvenih i estetskih tegoba nimalo ne sumnjaju u ucinkovitost kave.



Tajna uspješnosti kave krije se u kofeinu. Kofein je ksantanski alkaloid koji ima stimulativno i diureticko djelovanje. Upravo zbog toga kofein poboljšava protok krvi, što je iznimno važno za poboljšanje cirkulacije, a samim time i nestajanje celulita. Naime, celulit i nastaje zbog slabe protocnosti krvi te nakupljanja masti. Kofein, dakle, poboljšava protok krvi te na taj nacin dovodi krv u problematicna podrucja i razbija masne nakupine, odnosno celulit. Na neki nacin, kofein pokrece stvari na mjestima gdje se upravo zbog nepokretnosti i stvorio tvrdokorni celulit.

Kako, dakle, iskoristiti kavu u borbi protiv celulita? Uobicajeno ispijanje kave nece vam puno pomoci, iako i to ima svojih prednosti. Kava, naime, djeluje kao diuretik i u tom smislu ima pozitivan ucinak, ali s konzumiranjem kave ipak ne treba pretjerivati. Ono što trebate iskoristi jesu usitnjena zrnca kave, a recept za njihovu kucnu primjenu vrlo je jednostavan.

Mljevenu kavu samo pomiješajte s obicnim losionom ili mlijekom za tijelo. Trebate, naravno, koristiti pravu kavu, a ne slicne pripravke koji u sebi ne sadržavaju najvažniji sastojak – kofein. Mješavinu stavite na ruku te potom utrljajte u problematicno podrucje. Ostavite da djeluje oko dvije minute te nakon toga tretirana podrucja isperite vodom. Naravno, cuda se ne dogadaju preko noci pa ce vam i za ovakav tretman biti potrebno vrijeme da biste vidjeli rezultate. Budite uporni i borite se protiv celulita svaki dan, a nakon mjesec dana vidjet cete i prve rezultate – ljepšu i nježniju kožu s manje celulita.


Podijeli: Facebook Twiter