Kauboji u Puli svladali Norvežane

Josip Valčić u norveškom obruču, lijevo Ivan Čupić
Josip Valčić u norveškom obruču, lijevo Ivan Čupić

Hrvatska rukometna reprezentacija svladala je rezultatom 37:36 reprezentaciju Norveške u prvom od dva dogovorena prijateljska dvoboja, odigranom jučer u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" pred dvije tisuće gledatelja.

Bio je to sretan završetak susreta u kojem su hrvatski reprezentativci većim dijelom bili u osjetnom rezultatskom zaostatku, do prvog poravnanja stigli pet minuta prije kraja (32:32), da bi Josip Valčić udarcem sa sirenom donio pobjedu.

Bez ozlijeđenog Lackovića, kojeg neće biti ni danas u Umagu, te bez Duvnjaka, Vorija, Horvata i Bičanića, igra hrvatske reprezentacije u početku susreta bila je blijeda kopija predstava na koje su nas "kauboji" navikli.

Krila Štrlek i Čupić bila su odsječena, Musa na crti neprimjetan, a "šarena" vanjska linija Gojun-Vuković-Kopljar uglavnom je išla iz greške u grešku.

Norveška vanjska trojka Hansen, Rambo i Hippe "bušila" je u prvom dijelu Alilovića i Šegu sa svih pozicija, zabivši zajedničkim snagama 18 golova, dok su hrvatski golmani upisali svaki po jednu obranu, za razliku od njihovog kolege Dahla koji je upisao šest uspješnih intervencija.

Nastavak susreta donio je novo lice hrvatskih rukometaša, prvenstveno u obrani, koje početkom drugog dijela nije donijelo i učinak na rezultatu (26:30 – 46'), no kako se kraj bližio, tako su se i "kauboji" počeli sve više približavati.

Alilović se razbranio na golu i upravo nakon jedne njegove obrane mladi Mandalinić je donio prvo poravnanje na susretu, nakon čega je Štrlek donio i prvo vodstvo za Hrvatsku (34:33 – 57').

Uslijedio je serijal brzih golova, Rambo, Čupić i Hansen, da bi potom izbornik Goluža 43 sekunde prije kraja pozvao minutu odmora i dogovorio akciju koju je okončao Valčić pobjedonosnim golom.

Prijateljska utakmica rukometaša: Hrvatska – Norveška 37:36 (18:24). Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja 2.000. Suci: Nenad Krstič i Peter Ljubić (oba Slovenija).

HRVATSKA: Šego (1), Marić 8, Stepančić 2, Kopljar 5, Gojun 1, Matanović, Vuković 3, Ivić, Šprem 2, Valčić 2, Mandalinić 3, Špelić 1, Alilović (12), Štrlek 5, Čupić 5 (1), Musa.

NORVEŠKA: Barthold 2, Puntas, Hippe 6, Bjornsen, Myrhol 1, Rambo 7, Hansen 11, Christenaes, Jondal 1, O'Sullivan, Bjornsen 4 (3), Gullero, Sorheim, Dahl (11), Tonnesen 3, Hykkerud 1.

Sedmerci: Hrvatska 1 (1), Norveška 3 (3). Isključenja: Hrvatska 4, Norveška 8 minuta. (I. CEROVAC, snimio M. ANGELINI)

Zvižduci Goluži, skandiranje Baliću

Premda se u Domu sportova "Mate Parlov" okupilo oko dvije tisuće ljudi, atmosfera je uglavnom bila kazališna, a gledatelje nisu uspjeli motivirati ni pozivi na navijanje službene spikerice.

Iznimka je bilo službeno predstavljanje obje reprezentacije kad je kompletna dvorana gromoglasnim zviždukom pozdravila Slavka Golužu, nakon čega je krenulo skandiranje imena Ivana Balića.

Poručili su tako navijači u Puli što misle o potezu hrvatskog izbornika i načinu na koji je iz reprezentacije izostavio svojevremeno najboljeg svjetskog rukometaša.

- Nije to bilo lijepo čuti, no ja sam izbornik i na meni je da ih natjeram dobrim igrama reprezentacije da počnu navijati, komentirao je Goluža poslije utakmice.


Podijeli: Facebook Twiter