Kauboji razveselili Umažane

Reprezentativci na druženju s Umažanima
Reprezentativci na druženju s Umažanima

Koliko je trnovit put do uspjeha, posebno onog vrhunskog, znaju samo oni koji su u svom životnom opredjeljenju odlučili tragati za istim. Dobrim dijelom smo se u to uvjerili promatrajući treninge hrvatskih rukometaša koji se u Umagu pripremaju za predstojeći EP u Danskoj, u drugoj polovici siječnja. Kojim samo naporima su spremni udovoljiti odabranici izbornika Slavka Goluže i suradnika pokazali su oni sami vježbajući dvaput dnevno po dva sata, pa čak i više ukoliko to iziskuje započeta dionica trenažnog ciklusa.

Nitko ne obraća pažnju na isteklo vrijeme predviđeno za treniranje, pozorno se slušaju savjeti i preporuke stručnog stožera i sve bespogovorno izvršava, jer upravo tu započinje trasiranje puta k željenim postignućima.

U međuvremenu će čelništvo reprezentacije i stručni stožer za igrače pronaći vrijeme za opuštanje. Tako je bilo i danas poslije jutarnjeg treninga. Na zamolbu gradskog vodstva, izbornik Goluža i tehnički direktor Ivica Udovičić uveselili su mnoge na gradskom Trgu slobode gdje su brojna događanja u sklopu svečanosti Umagični blagdani.

Okupljeni su ih dočekali pljeskom, a mnogi su ovjekovječili taj susret. Igrači su dijelili autograme i potpisivali majice te prigodni pano koji će završiti kod onoga koji za njega na prigodnoj licitaciji ponudi najviše. Sredstva od tog i svih umaških događanja bit će donirana potrebitima. Uspjeli su igrači, makar u etapama, popiti kavicu, a onda su na izbornikov, odnosno mig Zlatka Horvata otpozdravili svima koji su ih okruživali dok su boravili na središnjem trgu.

Pred ovom generacijom rukometnih ambasadora Lijepe naše novi je izazov, da se u jakoj europskoj konkurenciji na parketima danskih rukometnih arena izbore za svoje 22. reprezentativno odličje od samostalnosti naše domovine. Sve ono što je u granicama njihovih stručnih i inih mogućnosti ovog trenutka čine izbornik Goluža i najbliži suradnici s igračima, ulijeva nadu za ugodne vijesti s EP-a. Realno je od hrvatske trofejne vrste očekivati dosege primjerene igračkim, odnosno momčadskim vrijednosti i mogućnosti. Neupitno pokriće za to je izbornikov odabir u kojem je veliki broj slavodobitnika s velikih smotri koji su toliko puta potvrdili sve epitete koji idu uz hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Tu su i mlade snage koje kroče stopama velikana poput kapetana Igora Vorija, vratarskih doajena Venija Loserta i Mirka Alilovića, Blaženka Lackovića, Ivana Ninčevića, Denisa Buntića, Drage Vukovića, Zlatka Horvata te ponešto mlađih perjanica Ivana Čupića, Damira Bičanića, Marka Kopljara, Željka Muse, Jakova Gojuna do Domagoja Duvnjaka, momka koji se nedavno okitio titulom najboljeg rukometaša svijeta. (Napisao i snimio M. GAVRAN)


Podijeli: Facebook Twiter