Kauboji pobijedili Mađare 30:26

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu četvrtog kola skupine 4 kvalifikacija za EP 2014. rukometaši Hrvatske su danas u zagrebačkoj Areni pred 12.000 gledatelja pobijedili Mađarsku s 30:26 (15:9) i tako su im uzvratili za poraz u Veszpremu (18:20) od prije dva dana.

Kauboji su silovito krenuli u utakmicu i nakon osam minuta vodili su 5:0. Mađari su se uspjeli nakratko pribrati, smanjiti na 3:6, a potom je opet krenula serija hrvatske reprezentacije i u 21. minuti imali smo sedam golova prednosti (12:5).

Uvjerljivo vodstvo Hrvati su zadržali do poluvremena (15-9), a i u nastavku kreću s tri pogotka u nizu i vodstvom 18:9. Kao i u prvom poluvremenu Mađari su se nakratko približili (16:20). Onda je opet uslijedila serija Kauboja i četiri minute prije kraja bilo je plus sedam za Hrvatsku (29:22). Do kraja susreta to je bilo samo odrađivanje posla.

Kod Hrvatske najbolji su bili Zlatko Horvat s 8 i Domagoj Duvnjak sa 7 golova, a Mađare je predvodio Bence Zdolik sa 6 pogodaka.

Uz Hrvatsku i Mađarsku, u skupini 4 igraju još Slovačka i Latvija, a plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije.

U posljednja dva kola Hrvatska će sredinom lipnja gostovati u Slovačkoj i ugostiti Latviju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter