Kauboji izgubili od Mađara 20:18

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 3. kola skupine 4 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 14. do 26. siječnja sljedeće godine održati u Danskoj, izgubila u Veszpremu od Mađarske sa 18-20 (7-8).

Susret je protekao u vrlo izjednačenoj igri s velikim brojem pogrešaka s obje strane, uz odlične vratare Miklera s jedne, te Alilovića s druge strane, a niti jedna reprezentacija tijekom čitavog susreta nije uspjela ostvariti prednost veću od dva gola.

Mađarsku je u prvom poluvremenu vukao Gabor Csaszar, koji je ukupno postigao šest pogodaka, dok je u drugom poluvremenu proigrao Kornel Nagy koji je postigao pet golova. Kod Hrvatske po četiri pogotka postigli su Zlatko Horvat i Denis Buntić, tri puta su se u strijelce upisali Igor Vori i Ivan Ninčević, dva je gola dodao Marko Kopljar, a po jednoga Bičanić i Duvnjak.

Na polovini kvalifikacija u našoj skupini vodi Mađarska s maksimalnih šest bodova, Hrvatska je druga s četiri, treća Latvija ima dva, dok je posljednja Slovačka bez bodova.

Hrvatska će već za dva dana u zagrebačkoj Areni još jednom odmjeriti snage s Mađarskom. 

Uz Hrvatsku i Mađarsku, u skupini 4 igraju još Slovačka i Latvija, a plasman na EP izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije. U posljednja dva kola Hrvatska će sredinom lipnja gostovati u Slovačkoj i ugostiti Latviju. (Hina, snimio Ž. HAJDINJAK/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter