Katunar i Negri skuhali najbolji brodet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anton Katunar iz Vrbnika i William Negri iz Trgeta skuhali su po mišljenju žirija najukusniji brodet na 12. medulinskom brodet cupu koji se održao u subotu na tamošnjoj rivi.

"Mi se gledamo priko Ucke pa smo i skuhali brodet tipa Ucka, ubacili sve vrste riba i imali tajni sastojak koji necemo otkriti. Kad smo rekli da cemo pobijediti nije to bilo zbog prepotencije nego zbog toga što znamo da smo kvalitetni i još kod telefonskog dogovora oko recepta znali smo da cemo imati vrhunski brodet", rekli su pobjednici.

Drugo mjesto pripalo je Bruni Trapanu iz Šišana i Silvanu Tangeru iz Medulina, a trece ženskoj ekipi odnosno Vesni Katunar i Mariji Buršic. Devet ekipa sastavljenih od maslinara i vinara je na rivi tri sata sjeckalo, rezuckalo, frigalo, miješalo sastojke za brodet i usput gostima nudilo svoja vina i ulja što se pokazalo kao pun pogodak jer je u trenucima oko štandova nastajala gužva. Na natjecanju su svoja umijeca pokazali vinari i maslinari iz Istre i primorja te Slavonije.



"Cini mi se da su ove godine maslinari i uljari iskoristili maksimalno sljubljivanje svojih ulja i vina tako da su razlike u brodetima iznimno male i svi su jako ukusni", rekao je clan žirija i profesor kuharstva Ljudevit Sabo. Uz njega ocjene su davali i vinar Ivica Matoševic te urednik na Hrvatskoj radio televiziji Zoran Šprajc.

"Kao Slavonca, mene brodet u pripremi podsjecao na fiš paprikaš, no kad sam ga probao uvidio sam razlike iako je jedan od njih bio dosta pikantan kao fiš. Ovo nisu oni težacki brodeti koji su se nekad spremali jer smo mi tu imali i primjerice škampe s obzirom da se toleriralo da natjecatelji donesu i svoju ribu.

Mislim da je slavonsko -istarska kombinacija u pojedinim ekipama savršena jer su Istrani doprinijeli uljem, a Slavonci svojim vinima. Volim istarska vina, posebice mi ljeti odgovara malvazija", rekao je Šprajc.


Podijeli: Facebook Twiter