Katun Trviški: Bujica poplavila tri kuće i zatvorila cestu


U nedjelju malo iza podneva jaka kiša izazvala je velike probleme u Katunu Trviškom, gdje je bujica poplavila tri zgrade, a zbog kiše je i cesta Kičer - Katun Trviški u nedjelju bila zatvorena na nekoliko sati. Kratko vrijeme u rano poslijepodne zbog vode na cesti nije se moglo voziti ni kroz mjesto Škropeti.

U Katunu Trviškom morali su intervenirati i pazinski vatrogasci, od čijeg zapovjednika Serđa Šilića saznajemo da je bujični val koji se obrušio na tri zgrade kraj katunskog nogometnog igrališta bio visok jedan metar, i da je po dolasku na lice mjesta prioritet bio zečjim nasipima usmjeriti da bujica ide oko kuća a ne kroz njih.

Na teren je izašao i pazinski gradski stožer za zaštitu i spašavanje, a kako saznajemo od pazinskog gradonačelnika Renata Krulčića, povrh vatrogasne intervencije odmah je kontaktiran Zavod za javno zdravstvo kako bi se po povlačenju vode obavila deratizacija, te Crveni križ od kojeg su zatraženi isušivači kako bi se po povlačenju vode šteta što prije pokušala svesti na najmanju moguću mjeru. Procjena štete bit će moguća nakon što se voda potpuno povuče.

Tijekom poslijepodneva, kako je kiša prestala padati tako je i bujični val jenjao, a gradonačelnik Krulčić za brzu i usklađenu intervenciju zahvaljuje i mještanima i svim interventnim službama. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter