Kate Middleton u rodu s Jane Austen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Supruga britanskog princa Williama Kate Middleton u dalekoj je rodbinskoj vezi s britanskom spisateljicom Jane Austen, objavila je u utorak internetska stranica Ancestry.com koja se bavi genealogijom.

Ancestry.com tvrdi da su nova vojvotkinja od Cambridgea i autorica "Ponosa i predrasuda" rodakinje u 11. koljenu i da im je zajednicki predak bio Henry Percy, drugi grof od Northumberlanda, koji je živio u 15. stoljecu. Grupacija koja proucava obiteljske genealogije ukazuje na logicnost krvne veze izmedu dviju žena ako se uzme u obzir da je Austen imala mnogo ženskih likova koji se zaljubljuju u muškarce iz viših društvenih slojeva, ili žude za udajom za njih.

"Otkrice veze izmedu vojvotkinje od Cambridgea i Jane Austen vrlo je uzbudljivo jer Catherine, na mnogo nacina, predstavlja suvremenu junakinju Jane Austen - djevojka iz srednjeg staleža koja se udaje za buduceg engleskog kralja", rekla je glavna povjesnicarka Ancestry.coma Anastasia Harman.

Jane Austen (1775.-1817.) svrstava se medu najpoznatije engleske romanopisce i satiricare, a svjetsku je slavu stekla djelima poput "Razuma i osjecaja", "Ponosa i predrasuda" ili "Emme". Nikad se nije udavala.


Podijeli: Facebook Twiter