Kate Bush uživo nakon 35 godina

Kate Bush
Kate Bush

Poznata britanska kantautorica Kate Bush objavila je na svojoj internetskoj stranici da će ovoga ljeta održati 15 koncerata u Londonu, a riječ je o njezinim prvim koncertima uživo nakon 35 godina.

Bush je stekla svjetsku slavu 1979. godine kao devetnaestogodišnjakinja singlom "Wuthering Heights" kojim je zauzela vrhove top lista. Te je godine održala i svoju prvu i jedinu europsku turneju, a nakon toga je odustala od nastupa uživo i snimala samo studijske albume.

"Sretna sam što mogu najaviti da ću održati nekoliko koncerata ovog kolovoza i rujna. Nadam se da ćete mi se moći pridružiti i veselim se što ćemo se vidjeti na koncertima", objavila je Bush.

Svih petnaest koncerata naslovljenih "Before the Dawn" Bush će održati u londonskoj dvorani Eventim Apollo - prvi nastup zakazan je za 26. kolovoza.

Bush je snimila ukupno deset studijskih albuma, od kojih su tri dospjela na vrh britanske ljestvice najboljih albuma. Također ima i tri nominacije za nagradu Grammy.

Najpoznatije su joj pjesme "The Man with the Child in His Eyes", "Babooshka", "Running Up that Hill" i "Don't Give Up" u duetu s Peterom Gabrielom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter