Kate Bush rasprodala 22 koncerta u 15 minuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sva 22 londonska nastupa tijekom kolovoza i rujna britanske pjevačice Kate Bush rasprodana su u manje od 15 minuta, piše časopis "Uncut". "Pod velikim sam dojmom odazivom ljudi na najavljene nastupe", kazala je Bush te je zahvalila fanovima poručivši im da se raduje susretu s njima na koncertima.

Kate Bush objavila je nedavno na svojoj internetskoj stranici da će ovoga ljeta održati 15 koncerata u Londonu, a riječ je o njezinim prvim koncertima uživo nakon 35 godina. Nakon toga dodan je popis s još sedam nastupa. Svi su rasprodani u petak u manje od 15 minuta.

Koncerte naslovljene kao "Before the Dawn" Kate Bush će održati u londonskoj dvorani Eventim Apollo, a prvi nastup bit će 26. kolovoza.

Bush je stekla svjetsku slavu 1979. godine kao devetnaestogodišnjakinja singlom "Wuthering Heights" kojim je zauzela vrhove top-ljestvica. Te je godine održala i svoju prvu i jedinu europsku turneju naslovljenu kao "Tour Of Life", a nakon toga je odustala od nastupa uživo i snimala samo studijske albume. Bush je snimila ukupno deset studijskih albuma, od kojih su tri dospjela na vrh britanske ljestvice najboljih albuma.

Također ima i tri nominacije za nagradu Grammy. Najpoznatije su joj pjesme "The Man with the Child in His Eyes", "Babooshka", "Running Up that Hill" i "Don't Give Up" u duetu s Peterom Gabrielom. Radi svog eklektičkog glazbenog stila i nekonvencionalnog vokalnog izraza, postala je jedna od najuspješnijih britanskih ženskih solo izvođačica u proteklih 30 godina. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter