Kate

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kate Middleton, supruga princa Williama, dobila je trudove i primljena je u ponedjeljak ujutro u bolnicu gdje ce roditi svoje prvo dijete, budeceg nasljednika ili nasljednicu britanske krune.

Kate (31) je odvedena u privatno krilo bolnice St. Mary u Paddingtonu na zapadu Londona gdje je roden i princ William 1982.

"Vojvotkinja je stigla automobilom iz palace Kensington u bolnicu St. Mary s vojvodom od Cambridgea", priopcila je Kensingtonska palaca. Po izjavama dužnosnika iz palace, William i Kate ne znaju spol djeteta.

William i Catherine su možda moderni roditelji, ali njihovo ce dijete jednog dana sjesti na kraljevski tron te ce se stoga rodenje buduce prestolonasljednice ili nasljednika odigrati po brižljivo utvrdenom protokolu.

Prvi ce o rodenju djeteta biti obavješteni kraljica, uski krug kraljevske obitelji i Kateini roditelji, a potom ce kraljevski lijecnici potpisati obavijest i izvjesiti ju na Buckinghamskoj palaci. Istovremeno ce palaca, u skladu s modernim vremenima, tu informaciju objaviti na Twitteru i Facebooku.

Obavijest o rodenju kraljevske babe popratit ce 62 pocasna plotuna s Londonske kule i 41 plotun iz Green Parka, u blizini Bickinghamske palace.

Ministar unutarnjih poslova ce obavijestiti gradonacelnika Londona, a kraljicin privatni tajnik ce poslati obavijesti guvernerima Commonwealtha. Na ime djeteta javnost ce morati pricekati nekoliko dana. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter