Katarina Ošo debitirala na Melodijama Mostara

Katarina Ošo
Katarina Ošo

Udruga "Mali, veliki mikrofon" krenula je u ovogodišnji festivalski pohod, a sezonu je otvorila sudjelovanjem na 19.  međunarodnom festivalu zabavne glazbe Melodije Mostara. Na prvoj večeri, zajedno s poznatim glazbenicima poput Žanamari Lalić, Ive Amulića, Ivana Mikulića, Deana Dvornika, Zorana Jelenkovića, nastupila je i prvi put jedna predstavnica buzetske udruge, mlada, 16-godišnja Katarina Ošo.

Na svom festivalskom debiju izvela je pjesmu "Naizgled" (tekst Arjana Kunštek, glazba Ines Prajo, aranžman Tihomir Preradović).

Posebno veseli što je Katarinina pjesma kroz natječaj direktno uvrštena u finalnu večer poznatog i renomiranog festivala Melodije Mostara. Katarina je za svoj nastup dobila pregršt komplimenata glazbene struke iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a to je potvrdila i publika koja je njen nastup ispratila velikim pljeskom.

- Jako sam zadovoljan njenim profesionalnim pristupom na sceni, ali i izvan nje. Nije imala tremu iako je bila debitantica festivala i najmlađa sudionica, rekao nam je voditelj Udruge Alan Poropat.

Mlada pjevačica stasala je kroz buzetsku Udrugu. Prije dvije godine osvojila je prvo mjesto žirija na županijskom dječjem festivalu "Mali, veliki mikrofon" koji se već tradicionalno održava u Buzetu, a nakon mnogih uspješnih nastupa, želja Katarine kao i autorskog trojca koji godinama surađuje s mladim pjevačima udruge, bila je da se  autorskom pjesmom napisanom upravo za nju, predstavi i na Melodijama Mostara na samom početku svoje ozbiljnije glazbene karijere.

Male melodije Mostara

Dan nakon finalne večeri festivala zabavne glazbe Melodije Mostara održano je i 17. izdanje dječjeg festivala Male melodije Mostara gdje buzetska udruga sudjeluje već dugi niz godina, a ove godine zastupala ju je 11-godišnja Cristina Lubiana iz Vižinade.

Cristina je lani osvojila treću nagradu žirija na "Malom, velikom mikrofonu" u Buzetu. Nošena tim uspjehom snimila je pjesmu "Srce svijeta" autorskog trojca Kunštek, Prajo, Preradović. Upravo je nju interpretirala u Mostaru, gdje je dobila nagradu za najboljeg debitanta. Obje pjevačice financijski su podržale i njihove sredine, Grad Buzet Katarinu Ošo, a Općina Vižinada i Zajednica Talijana Vižinade mladu Cristinu Lubiana. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter