Katalog s 39 istarskih agencija za nekretnine

Nekretnine zanimljive i poslovnim ljudima te turistima (M. ANGELINI)
Nekretnine zanimljive i poslovnim ljudima te turistima (M. ANGELINI)

U Puli je danas predstavljen katalog Strukovne grupe posrednika u prometu nekretnina HGK-Županijske komore Pula, u kojem je predstavljeno 39 agencija (od ukupno 163) koje posluju u Istarskoj županiji.

- Ovim katalogom želimo našim korisnicima dočarati Istru kao destinaciju koja ime velike potencijale u poslu s nekretninama, da ljudi koji u Istru dođu ovdje i ostanu, rekao je predsjednik Strukovne grupe Vlatko Mrvoš te najavio da će agencije sa svojom ponudom nekretnina uskoro biti dostupne i na web-stranici Istria-realestate.eu. Pritom je naglasio da će se jedna nekretnina moći oglašavati samo u jednoj, a ne i u više agencija odjednom, kao što se dosad uobičavalo.

Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske gospodarske komore, kazala je da je katalog zanimljiv potencijalnim kupcima nekretnina, poslovnim ljudima koji razmišljaju o pokretanju biznisa u Istri, ali i turistima zainteresiranim za kupnju nekretnine. Ujedno je najavila Forum poslovanja nekretninama koji će se održati 15. studenoga u Zagrebu, a na kojem će članice Komore koje se bave poslovanjem nekretninama, biti informirane o novinama u važećoj zakonskoj regulativi.

Valter Šarić iz Zagrebačke banke kazao je da je Zaba financijski poduprla i ovaj projekt, kao što podupire humanitarne projekte, ali i one vezane uz kulturu, sport, turizam i gospodarstvo. Osobito im je važan ovaj projekt jer je vezan uz građevinarstvo koje, dodao je, banka želi potaknuti.

Boris Predojević iz medulinske turističke agencije Novasol podsjetio je da pad prodaje nekretnina traje od 2008. pa bi, napomenuo je, turističke agencije mogle surađivati s onima za prodaju nekretnina da bi se neiskorišteni objekti iznajmljivali u razdoblju dok "traže" kupca. Prema iskustvima agencije Novasol, sezona je bila dobra, a popunjenost kapaciteta i do osam mjeseci.

Izrada kataloga - tiskanog u 6.000 primjeraka na hrvatskom engleskom, njemačkom talijanskom i ruskom jeziku - koštala je 50.000 kuna, a platile su ga same agencije, sponzori i Županijska gospodarska komora. Katalog je bogato opremljen fotografijama istarskih turističkih odredišta, dizajnirao ga je Ljubo Ivanović, a bit će dostupan na sajmovima koje organizira Županijska gospodarska komora te u Turističkoj zajednici Istarske županije. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter