Katy Perry trijumfirala na dodjeli MTV nagrada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Katy Perry proglašena je u nedjelju najboljom izvođačicom na dodjeli glazbenih nagrada MTV EMA, One Direction najboljim pop-izvođačima, dok je Eminemu dodijeljena titula "globalne ikone".

Natjecanje za najbolju pjevačicu izazvalo je najveće zanimanje na 20-godišnjoj dodjeli europskih nagrada, a Katy Perry osvojila ju je treći put zaredom, ovaj put pretekavši Lady Gagu i Miley Cyrus. Američka pjevačica nagradu je proslavila izvedbom pjesme "Unconditionally", dok je Miley Cyrus crvenim tepihom prošetala s porukom "Molim vas, zaustavite nasilje", tijesno omotanom oko bokova.

Britansko-irski boy bend One Direction osvojio je nagradu za najbolje pop-izvođače, dok je Harry Styles, koji se u bendu osim pjevanjem ističe i vezama sa slavnim djevojkama, dobio nagradu i za najbolji stil. Američki reper Eminem osvojio je nagradu za životno djelo "Global Icon", kao i nagradu za najboljega hip-hop izvođača samo tjedan dana nakon što je proglašen umjetnikom godine na prvoj dodjeli glazbenih nagrada You Tubea.

Najbolji alternativci su Thirty Seconds to Mars, a frontman benda Jared Leto primajući nagradu pozvao je na minutu šutnje za stradale u udaru tajfuna Haiyan na Filipine u kojemu je poginulo 10.000 ljudi. Justin Bieber zadržao je titulu najboljega pjevača četvrtu godinu zaredom, dok su Beyonce i Bruno Mars nagrađeni za najbolji nastup uživo i najbolju pjesmu. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter