Katy Perry najuspješnija glazbenica u 2015.


Velika svjetska turneja »Prismatic«, album »Prism« prodan u 4 milijuna primjeraka te ugovori s tvrtkama kao što su Coty i CoverGirl američkoj pjevačici Katy Perry bankovni su račun u proteklih 12 mjeseci »podebljali« za 135 milijuna dolara što je bilo i više nego dovoljno da joj osigura 1. mjesto na ovogodišnjem Forbesovom popisu financijski najuspješnijih glazbenica ove godine.

Na popisu glazbenica s najvećom zaradom drugo je mjesto zauzela Taylor Swift. Iako je njezin aktualni album »1989« prodan u više od 8,6 milijuna primjeraka, popularna je pjevačica zaradila »samo« 80 milijuna dolara.

Treće je mjesto zauzela grupa Fleetwood Mac sa zaradom od 59,5 milijuna dolara koja je na popis ušla unatoč tome što njezinu trenutnu postavu čine samo dvije žene. No, kako ističe Forbes, upravo su Stevie Nicks i Christine McVeigh zaslužne za uspjeh njihove turneje »On With the Show«.

Sa zaradom od 59 milijuna četvrto je mjesto zauzela Lady Gaga, dok je s prošlogodišnjeg prvog sada na peto mjesto pripalo Beyonce sa zaradom od 54,5 milijuna.

Na šestom je mjestu nekadašnja pop princeza Britney Spears sa zaradom od 31 milijuna dolara koju dobrim dijelom može zahvaliti nastupima u Las Vegasu te kolekciji donjeg rublja Intimate Britney Spears.

Sedma je Jennifer Lopez koja je u zadnjih godinu dana zaradila 28.5 milijuna dolara. Iako je u tom razdoblju održala samo pet koncerata, milijune joj je donijelo sudačko mjesto u showu »American Idol« i uloga u filmu »The Boy Next Door«.

Osmo mjesto, s jednakom zaradom, zauzela je country pjevačica Miranda Lambert, dok je deveta Mariah Carey koja je u zadnjih godinu dana zaradila 27 milijuna dolara, većinom zahvaljujući nastupima u Las Vegasu.

Top 10 sa zaradom od 26 milijuna dolara zaključuje Rihanna koja bi uskoro trebala objaviti novi album, »Anti«, koji će zasigurno »podebljati« njezin bankovni račun. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter