Kaštijun traži glasnogovornika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je još 10. svibnja zatvoren medunarodni natjecaj za pružanje glasnogovornickih usluga za projekt županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, izgleda da za promociju i PR usluge buduceg županijskog centra nije bilo previše zainteresiranih.

Kako doznajemo od direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost Vinka Mladinea, natjecaj proveden na temelju procedure za projekte koji se financiraju sredstvima Europske unije poništen je zbog nedovoljnog broja prihvatljivih ponuda.

Mladineo pojašnjava da je u Prakticnom vodicu kroz procedure ugovaranja pomoci EU-a trecim zemljama propisano da se moraju zaprimiti najmanje cetiri prihvatljive aplikacije zainteresiranih ponuditelja, no, kako kaže, dostavljen je tek manji broj prihvatljivih ponuda pa je fond 24. kolovoza ponovno objavio natjecaj kojim se traži tvrtka koja ce kroz europski fond IPA na raspolaganju imati cak 465 tisuca eura.

"Ugovor s odabranom tvrtkom planira se potpisati na 24 mjeseca, a tvrtka koja na natjecaju bude odabrana kao najbolji ponuditelj informirat ce javnost da bi sve interesne grupe bile bolje upoznate s projektom novog centra.

Izmedu ostalog, tvrtka ce razvijati dugorocnu strategiju informiranja javnosti vezano uz izgradnju i upravljanje centrom nakon izgradnje, educirat ce zaposlenike tvrtke Kaštijun, organizirati informiranje javnosti i provoditi aktivnosti popularizacije i boljeg prihvacanja rada novog centra", rekao je Mladineo.

S obzirom na to da se za Kaštijun vec duže cekaju znacajna sredstva iz europskog fonda IPA, a kojima se planira financiranje postrojenja za mehanicko-biološku obradu otpada (MBO), zanimalo nas je kada bi novac mogao stici.

Mladineo veli da je Ministarstvo zaštite okoliša pocetkom srpnja Europskoj komisiji na odobrenje uputilo projektnu aplikaciju koja ukljucuje zahtjev za dodatnim sredstvima za financiranje MBO postrojenja.

"Prema informacijama koje imamo, Europska komisija razmatra pristiglu dokumentaciju, a ta procedura i pregled dokumentacije mogu potrajati i nekoliko mjeseci, zakljucio je Mladineo. Buduci da je u velikom dijelu javnosti od samog pocetka stvorena negativna slika oko buduceg centra, tvrtku koja ce za pola milijuna eura raditi na promociji, u razdoblju od samo godinu dana, doista ocekuje zahtjevan posao", zakljucuje Mladineo.


Podijeli: Facebook Twiter