Kaštijun ce graditi grcki konzorcij

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izaslanstvo Europske unije u Hrvatskoj i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost u ponedjeljak ce u Puli s grckim konzorcijem Helector potpisati ugovor o izgradnji županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Posebni odbor Europske unije odabrao je Helectora kao najpovoljnijeg ponudaca na medunarodnom natjecaju raspisanom još u svibnju ove godine. Rijec je o medunarodno priznatom konzorciju cija su specijalnost upravo projekti koji se ticu zaštite okoliša.

Vesna Dukic, direktorica županijskog centra, kaže da radovi pocinju odmah nakon potpisivanja ugovora, ali nece se odmah kopati. Prije toga konzorcij mora izraditi sve potrebne projekte, nakon toga ishodovati gradevinsku dozvolu (lokacijska je vec dobivena) i tek potom startaju gradevinski radovi. Sve mora biti gotovo za 855 dana, odnosno dvije godine i cetiri mjeseca, napominje Dukic.

Rijec je o projektu vrijednom 29 milijuna eura, koji ce se financirati sredstvima EU-a, Fonda za zaštitu okoliša i lokalne samouprave. Na svecanosti potpisivanja ugovora bit ce i predstavnici Istarske županije, tvrtke Kaštijun te Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uredenja i graditeljstva. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter