Kaštelir: Peticija protiv zatvaranja jedine banke

Dosad je peticiju potpisalo oko 150 ljudi
Dosad je peticiju potpisalo oko 150 ljudi

Oko 150 ljudi potpisalo je u prva četiri dana peticiju protiv zatvaranja poslovnice Privredne banke Zagreb u Kašteliru, jedine banke na području općine. Potpisivanje peticije u petak je pokrenula grupa građana ogorčena informacijom da je iz banke u Općinu stiglo priopćenje u kojem obavještavaju da žele prekinuti najam ovog općinskog poslovnog prostora s datumom 31. listopada.

Poslovnica se na kaštelirskoj placi nalazi već 22 godine, a njene usluge koriste stanovnici Kaštelira, Labinci i okolnih mjesta, pogotovo oni starije dobi, poslovni subjekti iz poslovne zone i turisti kojih je zadnjih godina na ovom području sve više i kojima je obavljanje bankarskih usluga na ovom mjestu praktičnije nego odlazak u desetak kilometara udaljen Poreč.

Poslovnica je ujedno i jedina mjenjačnica na ovim prostorima, pa su neki od turista komentirali da bi bilo bolje da se umjesto zatvaranja razmisli o  produžetku radnog vremena poslovnice nakon 14 sati u ljetnim mjesecima te omogući rad subotom.

- Potpisao sam peticiju jer nam treba banka, iako mislim da to neće imati velikog utjecaja ako su je iz centrale odlučili zatvoriti. Sigurno da nam koristi, pogotovo ljeti, jer kad su ove gužve, ići u Poreč samo da bismo platili neki račun je dodatni trošak, rekao nam je jedan mještanin.

Od načelnika Enija Jugovca, koji je i sam potpisao peticiju, doznajemo da je banka bila redoviti platiša najma, a dodao je da će Općina kontaktirati i druge banke ukoliko su zainteresirane za otvaranje poslovnice u Kašteliru.

Je li zatvaranje poslovnice PBZ-a u Kašteliru definitivno raspitali smo se u uredu za odnose s javnošću PBZ-a i dobili potvrdan odgovor. (V. HABEREITER)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter