Kaštelir: Otvara se Kuća Djeda Mraza

Druženje patuljčica i mališana u Kući Djeda Mraza (Arhiva)
Druženje patuljčica i mališana u Kući Djeda Mraza (Arhiva)

Popularna Kuća Djeda Mraza u Kašteliru četvrtak u 16 sati otvara vrata u zgradi KUD-a na mjesnoj Placi, gdje će sljedećih mjesec dana biti mjesto okupljanja i druženja malih i velikih simpatizera poznatog djedice.

Projekt u režiji općinske Turističke zajednice i Općine Kaštelir - Labinci te brojnih volontera pokrenut je prije dvije godine. Lani je manifestacija bila vrlo uspješna, a Kuću je posjetilo oko šest tisuća posjetitelja.

Za ovogodišnje izdanje pripremljeno je nekoliko novosti. Kuća će biti otvorena mjesec dana, sve do 6. siječnja, pa će tako mališani uz razne radionice, igraonice, tematske večeri i pisanje pisma Djedu Mrazu prvi put imati priliku proslaviti dječji doček Nove godine, dok će zadnjeg dana na metli stići popularna Befana. Ulica ispred Kuće također će biti mjesto održavanja zanimljivih događanja, poput pjevanja na otvorenom i drugih.

Prvo događanje u četvrtak nakon svečanog otvorenja je postavljanje čarapa za sv. Nikolu, koji dolazi u petak djeci donosi darove. Ostala događanja u Kući odvijat će se radnim danom od 17 sati nadalje, dok je vikendom otvorena samo za razgledavanje.

Ulaznica za djecu stoji 15 kuna, a uključuje razglednicu, kupon za nagradnu igru i čarobnu kapu s amblemom Djeda Mraza, dok je za odrasle ulaz pet kuna. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter