Kaštelir: Nova odgajateljica na nepuno radno vrijeme


Vijećnici općine Kaštelir - Labinici jednoglasno su odlučili o zapošljavanju još jedne odgajateljice u područnom dječjem vrtiću "Radost" na nepuno radno vrijeme do 31. srpnja iduće godine.

Na sjednici kojoj je prisustvovala i ravnateljica "Radosti" Divna Radola toj je odluci prethodilo dosta rasprava i razmatranja raznih mogućnosti, s obzirom da novo zapošljavanje znači i povećanje rashoda u ionako tijesnom općinskom proračunu.

- Ukoliko se ne zaposli odgajatelj, neće se moći udovoljiti zahtjevima roditelja za upisom djece u cjelodnevni program, jer nećemo zadovoljiti pedagoške standarde, a za to se plaćaju kazne, rekla je Radola. Nakon rasprave i razmatranja smjena i broja djece, odlučeno je da je zapošljavanje jedne odgajateljice na nepuno radno vrijeme dovoljno za pokrivanje pedagoških standarda te za smanjenje na polovinu prvotno planiranih izdataka u proračunu.

Vijećnici su također donijeli odluku da će upravnom vijeću vrtića, zbog viših pedagoških standarda, predložiti izjednačenje iznosa participacije roditelja djece koja pohađaju poludnevni i plaćaju 500 kuna s onima koji pohađaju cjelodnevni boravak te plaćaju 570 kuna. Odluka je prihvaćena s jednim glasom protiv SDP-ovca Ecija Legovića. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter