Kaštela DC - Rovinj 3:2

Ilustracija (D. ŠT.)
Ilustracija (D. ŠT.)

Ponovno je ogled odbojkašica Kaštele DC i Rovinja zaključen petim setom, kao u susretu igranom u Valbruni, i opet su na kraju uzdignute ruke imale domaće igračice. Rovinjke su na ovo gostovanje otišle bez rezultatskog imperativa budući da su debitantice u najvišem razredu svoj glavni cilj, ostanak u prvoligaškom društvu, već ranije osigurale. Tako rasterećene odbojkašice trenera Benussija odlično su ušle u susret i povele 2:0 u setovima, a potom propustile osvojiti i treći. Nakon toga probudile su se domaće igračice i na kraju osvojile dva boda.

Rovinjke su vodile većim dijelom prvog seta, ali su domaće izjednačile na 20:20 prije nego su Matošević, Cvitić i Glavaš prvi set donijele gošćama. Kvalitetnom su igrom igračice trenera Samuela Benussija nastavile i u drugom setu i nakon vodstva 18:15 osvojile i drugi set. Ključnim se pokazao treći set u kojem su Rovinjke parirale domaćim igračicama do 15:15, nakon čega su Kaštelanke povele 19:16 i potom tu prednost pretvorile u osvojeni set. Gubitak seta i dugačak put počeo se osjećati u igri Rovinjki i domaće su igračice bez problema osvojile četvrti i peti set, time i došle do šeste pobjede.

Susret 8. kola Prve A lige odbojkašica, skupina III: Kaštela DC - Rovinj 3:2 (21:25, 21:25, 25:23, 25:9, 15:8). Gradska dvorana. Gledatelja 120. Suci: Jakovac (Kaštela) i Ivković (Split).

KAŠTELA DC: Stanković, Barić, Sobin, Bazina, Bilić, Tandara, Vučević, Hrstić, Bakota, Šunjić.

ROVINJ: Gruić, Cvitić, Božić, Glavaš, Radolović, Žarković, Matošević, Slavuj, Vitasović, Jurić, Bel, Janko. (Iv. R.)


Podijeli: Facebook Twiter