Kaštanjerci uznemireni neobičnim "dimnjakom"


Lavinu bojazni izazvalo je montiranje "dimnjaka" na zgradi u Stankovićevoj ulici 18m koje je odrađeno u petak kasno navečer. Kako nam opisuju uzbuđeni građani okolnih zgrada, u petak kasno navečer Ulicu Rimske Centauracije, preko puta Osnovne škole Kaštanjer, promet je privremeno zatvorila velika dizalica koja je u tim kasnim večernjim satima dizala "sekcije" građanima nepoznatog sadržaja na zgradu u Stankovićevoj 18. I dok su na početku sa zanimanjem pratili kamione i dizalice, ubrzo su po obliku montiranog "objekta" počeli razmišljati sa strahom.

- Ujutro smo imali što vidjeti, dimnjak koji ne liči na njega, nešto presmješno da bi bilo istinito. Možda paničarim bez potrebe, a možda i opravdano dok ne doznamo što je to točno jer ako je repetitor koji zrači ugroženi smo svi oko njega, ujedno i sva naša djeca koja pohađaju Osnovnu školu Kaštanjer, napisala nam je jedna uznemirena Puljanka, koja je odmah kontaktirala nadležne u OŠ Kaštanjer.

Ono što građane Kaštanjera najviše uznemiruje, osim samog montiranog oblika "dimnjaka" na zgradu u Stankovićevoj 18, je što su radovi izvedeni kasno navečer u petak.

- Da je sve legalno i u redu ne bi to radili u petak malo prije ponoći. To je bilo najviše sumnjivo, govore uznemireno.

S obzirom da je uslijedio vikend tek će se danas moći saznati o čemu se uistinu radi. S obzirom na uznemirenost građana potreban je odgovor da li je riječ samo o uistinu čudnom obliku dimnjaka, ili nekakve ventilacije, ili pak pokušaju da se "maskira" nešto što se ne bi smjelo nalaziti blizu građana, pogotovo dječjih ustanova. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter