Kaštanjerci otvorili sezonu fešti

Fešta je okupila brojne velike i male Kaštanjerce (B. P.)
Fešta je okupila brojne velike i male Kaštanjerce (B. P.)

Na križanju Japodske ulice i Ulice Rimske centurijacije, malenom trgu koji to zapravo i nije, održala se u subotu 11. fešta Kaštanjera, kojom je ovaj mjesni odbor otvorio sezonu ljetnih gradskih fešti po kvartovima. Nakon svečanog otvaranja fešte i nastupa mažoretkinja, mališana iz vrtića Centar te škole Kaštanjer, štićenika Centra za rehabilitaciju, plesne grupe Cool step i Čarobne frule, posjetitelje su zabavili vatrogasci DND Pula pokaznom vježbom gašenja požara.

Najljepša okućnica Gracijele Ušić

Kako doznajemo od predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Kaštanjer Valtera Bilića, Kaštanjer trenutno ima oko pet i pol tisuća ljudi u ugodno je mjesto za život ili kako bi rekao "nije u gradu, a ni niti selo" jer Kaštanjerci imaju gotovo sve što im treba za život.

- Javna rasvjeta nam je riješena, za što smo zahvalni Gradu, jedino nam sada treba da se malo urede dječja igrališta i parkovi te poprave ceste i mi ćemo biti kuntenti, rekao nam je "predsjednik Kaštanjera".

Uobičajeno, proglašene su najljepše okućnice ovoga kvarta. Prvu nagradu osvojila je Gracijela Ušić iz Novigradske 5, drugo Frana Turčinov iz Coattove 28, a treće mjesto zaslužila je okućnica Fulvije Arsić iz ulice Rimske centurijacije 81.

Oko 20 sati održao se već tradicionalni izbor "najbreka" Kaštanjera pa su "najbolji čovjekovi prijatelji" s nestrpljenjem okupljali kako bi ih stručni žiri ocijenio. Nakon dugog vijećanja za najbreka Kaštanjera proglašen je pas Fleki, na drugom mjestu smjestio se psić Bond dok su treće mjesto podijelili psi Oliver i Oskar. Osim, pobjednika, prigodno su nagrađeni i ostali psići i to hranom, ogrlicama, zdjelicama za hranu.

Fleki ispred Bonda, Olivera i Oscara

Fešta je imala i sportski dio pa su Kaštanjerci tako snage odmjerili u nogometu i briškuli. Prvo mjesto u nogometu osvojila je ekipa "Spartans", drugo "Punta", a treće "Netko iz mase". Za najboljeg igrača proglašen je Goran Urošević iz Spartansa, dok je najbolji vratar Goran Poropat iz Punte. U briškuli prvo mjesto osvojio je par Lipić-Dudaković, drugo Štimac-Bastijančić, a treće Maja i Deborah.

Nakon podjela nagrada, fešta se uz iće i piće, te svirku Master banda, nastavila dugo u noć. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter