Kasne projekti gradnje vrtića u Ližnjanu i u Jadreškima

U zgradi bivše škole u Jadreškima trebao bi se izgraditi vrtić (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)
U zgradi bivše škole u Jadreškima trebao bi se izgraditi vrtić (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Vijećnici Općine Ližnjan na sinoćnoj su sjednici usvojili godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2015. godinu, iz kojeg je vidljivo da su ukupni primici iznosili 14,14 milijuna, a ukupni izdaci 18,76 kuna, što znači da je ostvaren manjak od 4,6 milijuna kuna. Međutim, preneseni višak iz 2014. iznosi više od osam milijuna kuna, iz čega proizlazi višak sredstava od 3,4 milijuna kuna. Taj se višak prenosi u ovu godinu i njime će se pokriti manjak nastao zbog nenamjenskog trošenja komunalnog doprinosa u 2014. i 2015. godini, objasnio je načelnik Marko Ravnić.

Čeka se natječaj ministarstva

Usvojena su izvješća o izvršenju društvenog i gospodarskog te javno-zdravstvenog programa za prošlu godinu, kao i izvješće o stanju socijalne skrbi. U izvješću o društvenom programu stoji da je za Dječji vrtić Bubamara, čiji je osnivač Općina, proračunom u 2015. planirano 1.256.149 kuna, a utrošeno je neznatno više, 1.257.281 kuna. Nadalje, zbog nepostojanja uvjeta smještaja sve predškolske djece jasličkog uzrasta u ustanovu u općinskom vlasništvu, Općina je s 1.000 kuna sufinancirala boravak te djece u drugim predškolskim ustanovama na području bivše pulske općine. Za te je potrebe u lanjskom proračunu ukupno planirano 1.090.000 kuna, no realizirano je gotovo pola milijuna više (1,438 milijuna). Društvu Naša djeca Ližnjan dodijeljeno je 35 tisuća kuna.

Među nerealiziranim lanjskim projektima ističe se izgradnja dječjeg vrtića u Ližnjanu, procijenjena na 7,5 milijuna kuna. Lanjskim je proračunom planirana i izrada projektne dokumentacije za vrtić u Valturi (100.000 kuna), što također nije realizirano. Općinski donačelnik Matija Maurović napomenuo je da se na europski natječaj na koji bi se trebali prijaviti projekti izgradnje vrtića u Ližnjanu i Jadreškima čeka već nekoliko mjeseci, a sada je iz Ministarstva ruralnog razvoja stigla tek najava, ali ne i datum objave natječaja. To pak znači da bi ovi projekti mogli biti dovedeni u pitanje. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter