Kaskaderi zbog male Helene pobijedili kišne oblake

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kišno vrijeme nije spriječilo jučer održavanje showa Crazy Cars na Viškovu na kojem su, kupnjom ulaznica, prikupljana sredstva za pomoć obitelji Vasiljković iz Pule. Iako se nije okupilo onoliko gledatelja koliko bi ih bilo da je vrijeme bilo suho, na tribinama i parkiralištu kod kafića Jeans natiskalo se stotinjak ljudi koji su na koncu bili zadovoljni viđenim.

Iako je Danny Bosh, kaskader i voditelj Crazy Carsa, istaknuo da je show po kiši manje zanimljiv jer gume ne cvile i ne dime se, mokar asfalt dao je predstavi posebnu draž, pogotovo zbog toga što je kaskaderima bilo teže izvoditi pojedine točke. Gledatelji su tako i ovaj put mogli vidjeti raznorazne vratolomije s automobilima i motorima te vožnju automobila na dva kotača, što je Boshova specijalnost.

Prodajom ulaznica prikupljen je barem dio novca koji je potreban obitelji Vasiljković da priušte dvogodišnjoj kćeri Heleni liječenje motorike ABR metodom za djecu s teškoćama u razvoju, koje košta 13.000 kuna. Helena inače ima velike zdravstvene probleme od prvog dana od kada je došla na svijet, rođena je u sedmom mjesecu trudnoće i od tada se bori s hidrocefalusom i drugim bolestima zbog kojih je imala već 15 operacija na glavi i trbuhu.

Kako ističe njezin otac Aleksandar Vasiljković, djevojčici je život praktički cijelo vrijeme u opasnosti, a posljednju reanimaciju imala je prije mjesec dana u Dječjoj bolnici na Kantridi. 

Helena zbog lošeg vremena nije prisustvovala jučerašnjoj humanitarnoj manifestaciji, na kojoj je bio otac Aleksandar. I ne samo bio, nego i sudjelovao u jednoj od točaka kao gledatelj-volonter, na način da je preko njega, uz pomoć male rampe, s malim motorom prešao kaskader Pinky zadužen za komični dio predstave.

Heleni se inače može pomoći i uplatama na žiro-račun njezinog oca, broj 2340009 - 3102757972 kod PBZ banke. Suorganizator humanitarne manifestacije bio je Riječanin Slaviša Ljubojević, inače prijatelj obitelji Vasiljković iz Pule.

Ljubojeviću su se kaskaderske akrobacije toliko svidjele da je, kako kaže, već inicirao ponovni dolazak Crazy Carsa u Rijeku ili okolicu u rujnu. Tada bi trebalo biti i ljepše vrijeme, pa će zanimljivi spektakl svakako doći više do izražaja. (I. BALEN, snimio S. JEŽINA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter