Kasa tanja za 11,7 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog aktualnog sata koji je trajao cak sat i pol i dugotrajnih rasprava, pa cak i o prihvacanju (predugackog) dnevnog reda od 13 tocaka, umaški vijecnici nisu odradili niti pola od toga i ostatak su prebacili za vecer kasnije. Usvojen je drugi rebalans proracuna, verificirani su zapisnici s prethodnih sjednica i prihvaceni sastavi brojnih radnih tijela. Sjednica je prekinuta, naime, jer je na pocetku dogovoreno da ce raditi najviše cetiri sata.

Izmjenama i dopunama proracun je smanjen za 11,7 milijuna kuna i novi iznosi 166,4 milijuna kuna. Prihvacanju tog dokumenta prethodila je duga analiza, brojna pitanja vijecnika i niz amandmana, od kojih su neki prihvaceni. Valja istaknuti da je tim rebalansom predvidena nova stavka od 3,6 milijuna kuna za uredenje raskrižja Jadranske, Savudrijske i Kratke ulice, gdje ce se izgraditi kružni tok, što je docekano s odobravanjem.

"Ovakvim se proracunom ne osjeti recesija, jer nema štednje. Budžet je premalo smanjen - kao da je normalno stanje. Dok je gradonacelnik bio u oporbi govorio je da je gradska uprava glomazna i da predstavlja velik trošak, a sad u tri mjeseca zaposleno je nekoliko novih ljudi. Tu se nitko niceg nije odrekao, to nije recesijski rebalans. Gradonacelnik se cak umiješao na natjecaj u školi, gdje je dao svoju pisanu preporuku za jednog profesora", nizao je kritike SDP-ovac Marijan Uckar.

Gradonacelnik Vili Bassanese naveo je da su se morali prilagoditi zatecenom stanju jer su sredstva u niz slucajeva vec potrošena u prethodnom mandatu. Da bi to pokrili, morali su povecati cijeli niz stavaka. "Moj tim su moji ljudi i imam ih pravo izabrati. Ne tražim ništa više od onog što mi je dano na izborima. Maksimalno sam kooperativan, sve sam stranke pozvao na suradnju i da se prikljuce - ima 40 mjesta u raznim odborima koje je moj ured osnovao. Rasprava se vodi o rebalansu, nikog za ništa nisam optužio i zato nemojte govornicu pretvarati u politicku tribinu. Ako imate nešto za reci protiv mene, sazovite presicu", odgovorio je Bassanese.


Podijeli: Facebook Twiter