Karter ulja za BMW proizvodit će se u Buzetu

U tijeku je financijsko i poslovno restrukturiranje Cimosa (G. ČALIĆ ŠVERKO)
U tijeku je financijsko i poslovno restrukturiranje Cimosa (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Slovensko-hrvatska Grupacija Cimos, koja zapošljava gotovo sedam tisuća radnika, trenutno je u poteškoćama zbog otplate velikih kredita, ali bi prema nekim optimističkim najavama, kako prenose pojedini slovenski mediji, iz crvenih brojki mogla izići iduće godine.

Da je u Cimosu d. d. Automobilskoj industriji, sa sjedištem u Kopru, u tijeku restrukturiranje potvrdili su i u P. P. C.-u Buzet, najvećoj buzetskoj firmi, koja je kao razvojni dobavljač automobilskih sklopova ujedno i dio Grupacije Cimos.

- Grupacija Cimos nalazi se usred zahtjevnog i opsežnog procesa financijskog i poslovnog restrukturiranja, koji podupiru i aktivno slijede najveći kupci HTT, BMW, PSA (Peugeot/Citroen), Ford, Audi, kao i svi ostali "zainteresirani sudionici", a to su banke, vlasnici, dobavljači i zaposlenici.

Financijsko restrukturiranje, koje bi trebalo biti zaključeno već u prvoj polovici ove godine, kao i posljedična konsolidacija i optimizacija poslovanja, osigurat će Cimosu i ubuduće ulogu konkurentnog, pouzdanog i značajnog partnera u automobilskoj industriji, ističe novi direktor buzetskog P. P. C.-a Viljem Petohlep.

Hrvatski dio Cimosa u ovoj godini planira 45-postotno povećanje količina proizvodnje za proizvode koji se ugrađuju u turbokompresore u odnosu na prethodnu godinu. U planu je i instaliranje procesa za izradu više od dvadeset novih proizvoda, kao primjerice kartera ulja za BMW, kućišta letvi volana i servomotora TRW, kućišta turbokompresora i nosača motora za Audi.

S obzirom da su svi proizvodni kapaciteti popunjeni, za povećanje narudžbi na postojećim projektima, kao i za nove projekte, planirana je kupnja nove opreme. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter