"Karpatia" novi album Loell Duinna

Loell Duinn: Karpatia
Loell Duinn: Karpatia

Loell Duinn, etheral neo-folk band iz Labina, jučer je u optjecaj pustio svoj drugi album nazvan "Karpatia". Dostupan je na CD-u te na audio i video web streamovima.

Deset pjesama koncipirano je kao susret Istoka i Zapada u duhovnom, metafizičkom, kulturno-umjetničkom i povijesnom aspektu. Taj je susret zamišljen u nepostojećoj balkanskoj zemlji Karpatiji, koja je dom svih naroda koji su se kroz povijest susretali na tom geografskom prostoru i spojili "nespojivo" u duhovnosti, kulturi i glazbi. Naslovna pjesma albuma nosi naslov Mina.

Otpjevana na jeziku koji ne poznaje nikakve gramatičke oblike ni lingvistička pravila, ali, vele u bendu, govori jezikom srca i razumljiva je onima koji je slušaju srcima. Na albumu se također nalazi i "La Fage" (čita se: la faje) kojom su 14. veljače najavili izlazak "Karpatije". Ovu skladbu karakterizira niz izmjena u glazbenim stilovima, instrumentima, atmosferi i vokalnim dionicama od kojih je jedna na izumrlom mozarapskom jeziku.

Album je u potpunosti djelo sedmero članova benda, od glazbe, teksta i vizualnog identiteta do produkcije i snimanja. Bend planira album predstaviti labinskoj publici u travnju ili svibnju, a nakon toga slijedi turneja po zemlji i gostovanja na festivalima u Poljskoj, Nizozemskoj i Italiji. Usporedo s time pripremaju snimanje spota. (R. SELAN)      


Podijeli: Facebook Twiter