Karojski školarci još ne mogu u svoju dvoranu

Dvorana u Karojbi još je prazna (M. RIMANIĆ)
Dvorana u Karojbi još je prazna (M. RIMANIĆ)

U ponedjeljak će osnovna škola u Karojbi otvoriti učenicima svoja vrata, ali školska sportska dvorana, u koju su trebali ući još u listopadu 2011., ostat će zatvorena.

- Kada smo se, nakon izbora, suočili s izgrađenom dvoranom, ali bez uporabne dozvole, zaključili smo da najprije treba napraviti temeljitu analizu cijelog tijeka građenja i ugovora vezanih uz gradnju dvorane, kaže Alen Rosić, načelnik Općine Karojba koji je ovu dužnost preuzeo u svibnju, a s njom i neriješeno pitanje školske sportske dvorane. Dodao je da je sada najvažnije da se ishodi uporabna dozvola i dvorana preda školi na uporabu.

U tomu, kaže Rosić, Općini pomaže Istarska županija pa su zajedničkim nastupom u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije stanje uspjeli pokrenuti s "mrtve točke". Sastavljen je zapisnik i definiran način djelovanja za dobivanje uporabne dozvole. U skladu s time Ministarstvo je naložilo nadzornom inženjeru da definira troškovnik dodatnih radova koji su potrebni za dovršenje radova i dobivanje uporabne dozvole.

- Nažalost, povratnim informacijama iz Ministarstva još ne raspolažemo, a Općina na to ne može utjecati, kaže Rosić, uvjeren da će se, čim u raznim službama završe godišnji odmori, postupak oko uporabne dozvole ubrzati.

Gradnja dvorane u Karojbi počela je u studenom 2010., a objekt je trebao biti otvoren u listopadu 2011. godine. Međutim, dvorana vrijedna 4,6 milijuna kuna još nije otvorena. Zbog propusta u gradnji lanjskog je rujna nakon tehničkog pregleda poslana na "popravni". Komisija za provedbu tehničkog pregleda građevine na čelu s Nadom Orbanić-Sapundžić dala je dvorani zeleno svjetlo, ali uz opasku da će za korištenje biti spremna tek za mjesec dana do kada će se otkloniti uočeni nedostaci.

Ipak, nedostaci nisu riješeni u roku od mjesec dana, a izvođač, tvrtka Fenix iz Slavonskog Broda, nije se očitovala o izvedenim radovima pa je Općina zatražila da se rok produži za dodatnih 60 dana. Nažalost, ni u tom roku ništa nije riješeno. (M. RIMANIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter