Karojba: Vrtić ponavlja priču sportske dvorane?

Sa sjednice vijeća Općine Karojba (M. RIMANIĆ)
Sa sjednice vijeća Općine Karojba (M. RIMANIĆ)

"Najjeftiniji izvođač nije uvijek i najbolji izvođač", po tko zna koji put ponovio je Denis Lakošeljac, načelnik općine Karojba, u raspravi o školskoj sportskoj dvorani u Karojbi. Budući da je na nedavnom tehničkom pregledu objekta utvrđen niz nedostataka, vijeće je u dnevni red sjednice uvrstilo raspravu o dvorani.

Izvješće o tehničkom pregledu podnio je načelnik Lakošeljac. Nedostataka ima mnogo, a odnose se na kvalitetu gradnje. Lakošeljac je tomu dodao i neplaćanje podizvođača, kojima je Općina podmirila svoj dio, ali glavni izvođač, Feniks iz Slavonskog Broda, nije.

"Budući da se radi o našim ljudima nije nam svejedno i zato tražimo da ih se plati", rekao je Lakošeljac.

Karobjani se pribojavaju da se sličan scenarij ne ponovi i s vrtićem koji bi se uskoro trebao početi graditi, a na javnoj nabavi gradnju je dobila tvrtka Feniks. Prema informacijama kojima raspolaže Lakošeljac, na natječaj se javilo šest tvrtki, od toga pet ih je ponudilo oko 2,5 milijuna kuna, a Feniks 1,73 milijuna kuna, stoga se pribojava da bi netko "mogao izvisiti", te da bi vrtić mogao biti "druga epizoda dvorane".

Potaknuto raspravom Marija Labinjana, Vijeće je zadužilo Lakošeljca da Ministarstvo regionalnog razvoja izvijesti o gradnji dvorane. (M. RIMANIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter