Karojba: Školska dvorana prošla tehnički pregled

Zaštitari na ulazu u dvoranu u Karojbi (M. RIMANIĆ)
Zaštitari na ulazu u dvoranu u Karojbi (M. RIMANIĆ)

Sportska školska dvorana u Karojbi dobila je na tehničkom pregledu zeleno svjetlo, ali će za korištenje biti spremna tek za mjesec dana, a do tada treba otkloniti uočene nedostatke. Komisiju za provedbu tehničkog pregleda građevine na čelu s Nadom Orbanić-Sapundžić na ulazu u dvoranu jutros dočekali su zaštitari jer se govorkalo o prosvjedima podizvođača na objektu kojeg je gradila tvrtka Feniks iz Slavonskog Broda.

Punih je šest sati komisija pregledavala dvoranu oko čije se kvalitete gradnje u javnosti podigla poprilična prašina. Nakon što je dvoranu pregledala, Orbanić-Sapundžić je izjavila:

- Obavljen je tehnički pregled građevine društvene namjene koja se koristi za djecu, njihove aktivnosti i boravak. Zato je pregled napravljen tako pažljivo. Pregledali smo građevinu i tijekom pregleda uočeni su određeni nedostaci koji će se otkloniti u roku od 30 dana, kako bi se građevina mogla početi koristiti, kaže Orbanić-Sapundžić.

Na pitanje o kakvim se nedostacima radi Orbanić-Sapundžić kaže da su to "sve nedostaci koji se mogu riješiti". Stoga vjeruje da će za mjesec dana sve biti riješeno i da će se dvorana predati na korištenje. Što ako ne bude? "Mislim da će biti, zato treba uprijeti sve snage da svi nedostaci riješe".

Na pitanje što se pregledavalo Orbanić-Sapundžić odgovara da se utvrđivalo je li građevina izgrađena prema lokacijskim uvjetima, zadovoljava li uvjete sigurnosti i stabilnosti, zaštite na radu, zatim fizikalna svojstva građevine, te zaštita građevine od buke.

Iako su cijelo vrijeme čekali pred vratima dvorane podizvođači Zoran Rabar i Slaviša Ljubojević nisu dočekali ono za što su došli. Očekivali su da će dobiti barem zapisnik tehničkog pregleda, ali ništa od toga. Stoga će naknadno zatražiti zapisnik, a budući da smatraju kako je tehnički pregled nelegalan cijeli će slučaj prijaviti sudu.

Rabaru i Ljubojeviću, kao podizvođačima u zemljanim odnosno vodoinstalaterskim radovima, kako kažu, Feniks nije platio izvedene radove stoga će slučaj predati sudu, a obavijestit će državno odvjetništvo i USKOK. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter