Karma To Burn 9. prosinca u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu europske turneje koncert ce u pulskom klubu Uljanik 9. prosinca održati jedan od najoriginalnijih rock bendova, americki desert rock/stoner metal trio Karma To Burn. Predgrupa ce im biti jako ime hrvatske stoner scene, zagrebacki Stonebride, koji su vec dobro poznati dijelu pulske publike.

Karma To Burn, ponekad znana samo kao K2B, na samom je vrhu alternativne scene kad se radi o desert rock/stoner metalu. To ce biti prvi dolazak ovog benda iz Zapadne Virginije na naše prostore. Postavu cine gitarist William Mecum, basist Rich Mullins i bubnjar Rob Oswald.

Ljubimci publike i kritike, na koncertima donose nenadmašne instrumentalne bravure u kojima se ocituju iznimno originalna idejna rješenja i vrsno sviracko umijece.



Bend je osnovan 1997. i vec tada doživljava prve vece uspjehe jer za Roadrunner Records objavljuje istoimeni album prvijenac. Ulogu vokala preuzima Jay Jarosz, a prije toga bend je suradivao i s Johnom Garcijom iz The Kyuss.

Drugi album "Wild, Wonderful... Purgatory" objavili su 1999. i pokazali svoje videnje instrumentalne rock glazbe, u koju ugraduju sve elemente teškog i masivnog zvuka, kakav ih je u razvojnom putu pratio od samih pocetaka. Postali su tako jedna od najoriginalnijih pojava na svjetskoj nezavisnoj glazbenoj sceni.

Do novog albuma opet su prošle dvije godine, a objavljuju ga za Spitfire Records pod nazivom "Almost Heathen". Njime su samo potvrdili svoj neprikosnoveni status jednoga od najboljih stoner rock bendova novijeg doba.

Svemu tome usprkos, bend se vec iduce, 2002. godine razilazi, no pocetkom 2009. originalna trojka ponovno se okuplja. Slijedi mnoštvo nastupa po SAD-u i Europi, gdje su koncertirali na najvecim festivalima, kao što su Download i Sonisphere.

Ponovno su se aktivirali i po pitanju objavljivanja albuma pa je prošle godine izašao "Appalachian Incantation", a ove godine peti album jednostavno nazvan "V", snimljen u studiju 606 vlasnika Davea Grohla iz Foo Fightersa. Trenutno suraduju s Johnom Garcijom iz The Kyuss na njegovom solo projektu, a u svom najnovijem koncertnom pohodu Karma To Burn prvi put namjerava posjetiti mnoge europske države, medu kojima i Hrvatsku, uz ekskluzivan nastup u pulskom klubu Uljanik.

Producent i organizator koncerta je udruga Syntheses iz Pule, uz suradnju s klubom Uljanik i potporu Grada Pule te u sklopu programa "Prosinac u gradu".


Podijeli: Facebook Twiter