Karlović uspješan, ispali Mektić, Pavić i Veger

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP teniskog turnira u Zagrebu nakon što je pobijedio sedmog nositelja bugarskog tenisača Grigora Dimitrova 7:6 (3), 7:6 (3).

Karlović je do pobjede protiv 40. tenisača svijeta stigao za sat i 30 minuta igre pobijedivši u dva 'tie-breaka'. Zanimljivo, tijekom meča nije bilo niti jedne break lopte, pa su oba seta razriješena u trinaestoj igri. Za diva sa Šalate bila je to prva pobjeda ove godine nakon što je ispao u prvom kolu kvalifikacija u Dohi i Sydneyju, te u prvom kolu Australian Opena.

U drugom kolu Karlovića očekuje bolji iz dvoboja našeg Ivana Dodiga i Nijemca Benjamina Beckera.

Nakon Nikole Mektića i Mate Pavića zagrebački ATP turnir ostao je bez još jednog hrvatskog predstavnika. Filip Veger, 18-godišnji hrvatski tenisač i 836. igrač na ATP ljestvici, izgubio je od Čeha Lukasa Rosola 2:6, 4:6.

Veger je plasman na"PBZ Zagreb Indoors izborio kroz kvalifikacije, no nažalost u dvoboju protiv 70. tenisača svijeta nije imao previše izgleda. Rosol je do pobjede došao za 60 minuta igre iskoristivši tri od 11 'break lopti'

Prije Vegera ispali su i Nikola Mektić, te Mate Pavić. Mektić je izgubio od Nizozemca Igora Sijslinga 4:6, 2:6, dok je Pavić poražen od Nijemca Philippa Petzschnera 5:7, 2:6.

Sutra će na teren Ivan Dodig kojeg očekuje Nijemac Benjamin Becker, te Antonio Veić koji igra protiv Nizozemca Robina Haasea. Marin Čilić je kao prvi nositelj turnira slobodan u 1. kolu, a u četvrtak će prvi put na teren protiv Slovenca Grege Žemlje. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter