Karlovic umjesto Smokovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Valter Karlovic izabran je za predsjednika Udruženja obrtnika Labina na izvanrednoj sjednici Skupštine održanoj u petak, nakon što je dosadašnji celnik Narcizo Smokovic u ponedjeljak podnio neopozivu ostavku. Suzdržana u glasanju 13 skupštinara bila je samo Neva Mujanovic.

Karlovic ce funkciju obavljati svega tri mjeseca, do listopada, kada se ocekuju redovni izbori u Udruženju. Ovaj rabacki ugostitelj vodio je lokalne obrtnike od 2006., ali samo pola mandata, dvije godine.

Sjednicu je vodio Aldo Ukanovic, predsjednik županijske Obrtnicke komore, izvijestivši pritom da je njeno sazivanje, predlažuci izglasavanje (ne)povjerenja Smokovicu, tražilo sedam labinskih skupštinara.

Na taj se zahtjev, kazao je Vitomir Pap, potpredsjednik županijskog OK-a, Smokovic oglušio, a buduci da je u meduvremenu odstupio, Skupštinu je sazvao Ukanovic.



- Vjerojatno je Smokovic procijenio da ne bi dobio podršku skupštinara, primijetio je Ukanovic. Pap je, pak, kao važan propust labinskog Udruženja oznacio i to što još nije donijet godišnji proracun "jer o tome nema valjanog zapisnika".

Spomenuti dvojac odbacuje Smokoviceve ocjene iznijete na ovotjednoj presici - da su skupštinari Udruženja prije 4 godine birani protivno statutu pa krovno tijelo otad djeluje nelegalno i pravno su upitne njegove odluke.

Ukanovic i Pap vele, naime, da se statut može tumaciti "kako kome paše", pozivajuci se pritom na reviziju Hrvatske obrtnicke komore koja nije utvrdila nepravilnosti u radu labinskog Udruženja pa tako ni u izboru njegove Skupštine.

Objasnili su da povjerenika u Udruženje - što je, podsjetimo, od županijskog OK-a zatražio Smokovic – može postaviti samo Upravni odbor HOK-a, i to u slucaju da skupštinari podnesu ostavke pa krovno tijelo ne može djelovati.


Podijeli: Facebook Twiter