Karlovčanin osumnjičen za seriju razbojstava

Juršići (D. M.)
Juršići (D. M.)

Karlovčanin u dobi od 37 godina u četvrtak je navečer završio u pritvoru Policijske uprave istarske zbog sumnje da je od kolovoza do prosinca počinio niz razbojništava u Puli. Rezultat je to višemjesečnog kriminalističkog istraživanja pulske policije i djelatnika Službe općeg kriminaliteta koji sumnjiče 37-godišnjaka za pet razbojništava i jednu tešku krađu. Istraživanjem je utvrđeno da je muškarac od 6. kolovoza do 4. prosinca, u trgovinama na području Pule, uz prijetnju nožem, vatrenim oružjem ili tjelesnom snagom, od djelatnica i djelatnika otuđivao novac.

Prvo razbojništvo počinio je 6. kolovoza oko 11.50 sati, u trgovini na Trgu 1. istarske brigade. Ondje je fizički napao 51-godišnju djelatnicu iz Pule koju je, nakon što je otuđio novac, zaključao u manju prostoriju u trgovini. Tek nekoliko dana kasnije, 10. kolovoza oko 21 sat, Karlovčanin je u trgovini u Ulici Sisplac, uz prijetnju vatrenim oružjem, od prodavačica - 48-godišnje Puljanke i 51-godišnje Marčanke te maloljetnog sezonskog radnika iz Pule- ukrao novac pa pobjegao.

Uz prijetnju vatrenim oružjem, 37-godišnjak je 2. listopada oko 21 sat opljačkao i trgovinu u Kranjčevićevoj ulici. Ondje je opljačkao 26-godišnju trgovkinju iz Pule. Mjesec dana kasnije, 4. studenog oko 20 sati, Karlovčanin je u trgovini u Ulici Kamenjak, uz prijetnju nožem, ukrao novac od 30-godišnje djelatnice iz Medulina. Posljednje razbojništvo 37-godišnjak je počinio 4. prosinca, kada je u trgovini Ultra u Krležinoj ulici, uz prijetnju nožem ukrao novac od 25-godišnje trgovkinje iz Pule.

Svim ovim kaznenim djelima Karlovčanin je oštetio pravne osobe za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osim za kaznena djela razbojništva, 37-godišnjaka se tereti i za jedno kazneno djelo teške krađe 25. srpnja oko 12.15 sati. Tada je u trgovini u Kranjčevićevoj ulici, dok je 41-godišnja djelatnica iz Vodnjana otvarala blagajnu da bi mu naplatila proizvod, otuđio novac iz blagajne.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga automobila te stana kojim se Karlovčanin koristio u Vrsaru te je ondje pronađen dio predmeta kojima se služio prilikom pljački. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter