Karlovac: U eksploziji u stanu jedna osoba poginula, druga ozlijeđena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna je osoba poginula, a druga je ozlijeđena u utorak oko 14 sati u eksploziji plinske boce u stanu na Strossmayerovom trgu u karlovačkoj staroj gradskoj jezgri.

Iako u karlovačkoj policiji još ne navode uzroke nesreće, na mjestu događaja neslužbeno se doznaje kako je u stanu eksplodirala plinska boca, pri čemu je stradao bračni par - žena smrtno, a muškarac je teško ozlijeđen. Od djelatnika Hitne pomoći doznaje se kako je ozlijeđeni muškarac s teškim opekotinama prevezen u karlovačku bolnicu.

Službenih podataka o tome je li ugroza potpuno prošla još nema, štoviše, djelatnici karlovačke Javne vatrogasne postrojbe i sat vremena nakon eksplozije užurbano interveniraju.

Pročelnik karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Martin Barić rekao je Hini kako nema potrebe za koordiniranjem većeg broja interventnih službi, a Goran Franković, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe, izjavio je kako je nakon eksplozije došlo do požara koji je lokaliziran te nema opasnosti od širenja požara na okolne stanove.

Štefica Bradač, vlasnica susjednog stana, izjavila je kako je njezin stan u eksploziji potpuno uništen, kao i još tri stana, dok je peti oštećen.

Doznaje se i kako je u eksploziji poginula Dana Bajac, dok je u bolnici zbrinut njen suprug. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter