Karlovac: Jedan ubijen, tri ranjena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas oko 15 sati dogodilo se ubojstvo u Karlovcu, na parkiralištu ispred centra Supernova u karlovackoj cetvrti Banija. Još nema službenih informacija, ali se pretpostavlja kako je opet došlo do sukoba Roma. Prema prvim informacijama je prema jednom kamionu zapucalo nekoliko muškaraca. Jedna osoba ubijena, tri ozlijedene.

U vezi s oružanim napadom u Karlovcu u kojem je jedan muškarac ubijen, a dvije ranjene ženske osobe u dobi od 43 i 15 godina životno ugrožene, uhiceno je više osoba, receno je veceras na izvanrednoj konferenciji za novinstvo u karlovackoj Policijskoj upravi.

Ravnatelj Opce bolnice Nedjeljko Strikic izjavio je za Hinu da je 15-godišnjakinja u iznimno teškom stanju zbog prostrijelne rane na glavi te je na Odjelu intenzivne medicine. Druga pacijentica trenutacno je na operaciji prsnog koša te je i njoj život ugrožen, rekao je Nedjeljko Strikic. Petogodišnji djecak koji je bio s njima u vozilu nije ranjen, a zadržan je u bolnici zbog psihickog šoka.

Pucnjava se dogodila u vrijeme najvecih gužvi u trgovackom centru. Policija je blokirala šire podrucje, a na terenu se nalazi nekoliko vozila hitne pomoci. Navodno istražitelji ovaj incident povezuju sa pucnjavom koja se prije nekoliko dana dogodila na sajmu u Oštarijama.

Prema pisanju Radio Mrežnice na parkiralištu Supernove se odigrao samo završetak sukoba koji je poceo kada je romska obitlej krenula iz Draganica prema Karlovcu. Navodno su na kamion obitelji Velic još u vožnji poceli pucati iz drugog automobila. Vozac M.V. je pogoden još na cesti, a clanovi njegove obitelji su se uspjeli dovesti do trgovackog centra.

Navodno je u sukobu ubijen brat Frane Velica, koji je u subotu povukao pištolj na dvojicu brace u Otoku Oštarijskom te je zbog toga jucer zadržan u karlovackom pritvoru. Do subotnjeg obracuna je došlo dugova i nerašcišcenih poslovnih odnosa.


Podijeli: Facebook Twiter