Karlo Damijanic uspješan i u svijetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati mladi barmen, najbolji u Hrvatskoj, Puljanin Karlo Damijanic ponovno osvaja svjetske vrhove u pripremanju koktela u disciplini flair. Ova mu je godina pobjedonosna jer nakon što je osvojio državno prvenstvo te postao prvak Hrvatske u kategoriji slobodnog stila, nedavno je postigao više nego sjajan uspjeh - cetvrto mjesto na svjetskom natjecanju u Singapuru.

Ne treba dodatno pojašnjavati o koliko se velikom uspjehu radi ukoliko znamo da je Karlo cetvrti na svjetskoj razini, a svoje je sposobnosti i umijece atraktivnog bacanja boca morao iskazati medu 53 prvaka iz isto toliko zemalja.

Flairom, što je zapravo animiranje gostiju žongliranjem raznim barskim inventarom i pritom spravljanje koktela, Karlo se bavi sedam godina. Napredak je, kaže, išao sporo, ali temeljito, stoga sada stižu rezultati. Ovom 23-godišnjem Puljaninu 2010. je godina donijela puno uspjeha, dakle ubiranje plodova je pocelo.





Damijanic vodi caffe bar Actors Studio, gdje uživa u pripremi vrhunskih koktela. Završio je Školu za ugostiteljstvo, trgovinu i turizam, u kojoj su primijetili njegov talent u pripremi koktela klasicnim stilom te je školu predstavljao na raznim natjecanjima i vec tada osvajao zapažene rezultate. Najviše je umijeca stekao radeci pod vodstvom mentora Darka Rojnica.

Jedan je od osnivaca Udruge barmena Istarske županije, koja djeluje dvije i pol godine. Redovno prati i sudjeluje na natjecanjima barmena, pa je tako ove godine bio na onima u Londonu, Rimu, Parizu, Crnoj Gori i uvijek je negdje medu prvih 15 jer su, kaže, ta medunarodna natjecanja doista jaka.

Nije ga obeshrabrilo zadnje mjesto na državnom natjecanju prije cetiri godine, vec mu je to bio dodatni motiv za vježbu. Druge dvije godine na tom je natjecanju bio cetvrti, a ove je odnio titulu najboljeg u državi. Takoder, ove je godine pobijedio na zagrebackom Havana Grand Prixu, za što je nagraden putovanjem na Kubu.


Podijeli: Facebook Twiter