Karli Havić grand prix na Raspjevanim pahuljicama

Karla Havić i Alan Poropat
Karla Havić i Alan Poropat

Buzećanka Karla Havić osvojila je grand prix na 6. međunarodnom muzičkom festivalu "Raspjevane pahuljice" održanom ovog vikenda u Mrkonjić Gradu. U jakoj konkurenciji od 24 pjevača iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije te Bugarske, trinaestogodišnjakinja iz Buzeta, pjesmom "Što bi bilo" autorskog trojca Ines Prajo - Arjana Kunštek - Tihomir Preradović, osvojila je žiri koji joj je dodijelio najviše bodova, ujedno i grand prix.

- Presretna sam. Nisam se tome nadala, jer doista je bilo jako puno dobrih pjevača, rekla nam je u kratkoj telefonskoj izjavi Karla. Iako ima svega 13 godina, već je osam godina članica Udruge "Mali veliki mikrofon" sa sjedištem u Buzetu, koja okuplja mlade glazbene nade iz cijele Istre. Karlino putovanje u Mrkonjić Grad, uz roditelje, jednim je dijelom potpomogao i Grad Buzet. Zadovoljan je i voditelj "Mikrofona" Alan Poropat.

- Za Karlu je ovo doista godina velikih pjevačkih uspjeha. U lipnju je osvojila grand prix 18. županijskog dječjeg festivala "Mali veliki mikrofon" na kojem su u Buzetu nastupila djeca osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Istre, a sada je takav uspjeh ponovila u međunarodnoj konkurenciji u Mrkonjić Gradu. Takvim rezultatima ponajviše je pridonio njen konstantan dugogodišnji pjevački rad jer je Karla jedna od pjevačica koje odlaze na satove vokalnog pjevanja kod Katarine Jurić i Ane Kučan Jakšić te je dugogodišnja članica plesne grupe "Mikrofona" što je uvelike pomoglo da žiri osvoji i scenskim nastupom, istaknuo je Poropat. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter