Karla Šitić četvrta na plivačkom maratonu u Argentini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolja hrvatska maratonka u daljinskom plivanju svih vremena Karla Šitić osvojila je izvrsno četvrto mjesto na najdužem natjecateljskom maratonu na svijetu – 88 km dugom FINA Grandu Prixu od Hernandariasa do Parane u Argentini, za što joj je bilo potrebno 10:13:45 sati.

"Karla je ovime ušla u povijest hrvatskog daljinskog plivanja kao plivač s najdužom isplivanom utrkom ikada i prvi natjecatelj iz Hrvatske koji je ikada preplivao ovaj iznimno zahtjevni maraton.

Nakon zdravstvenih problema koji su je mučili još od prve utrke u Rosariju i zbog kojih je morala otkazati nastup prošle nedjelje u Santa Feu, uspješno završiti utrku od 88 km i to s tek 21 godinom i u svom prvom nastupu, veliki je uspjeh i ja joj u ime saveza najiskrenije čestitam", izjavio je predsjednik Hrvatskog saveza daljinskog plivanja Vicko Šoljan.

Prvo mjesto kod plivačica osvojila je domaća predstavnica Pilar Geijo sa 9:49:53, drugo sa samo 43 stotinke zaostatka Ruskinja Olga Kozidub, a treće Španjolka Esther Nunez Morera (9:56:48).

U muškoj konkurenciji prva dva mjesta osvojili su također Argentinci - prvi je bio Luciano Sales Rubio (9:39:42), a drugi Damián Blaum. Treće je mjesto zauzeo Mohammad Saleh iz Sirije, a četvrti je bio Makedonac Evgenij Pop Acev. Svi oni su ušli u cilj u razmaku od 86 stotinki pa je odlučivao foto-finiš.

Sljedeća utrka Grand Prixa je 20. travnja u meksičkom Cancunu, na 15 km. (Hrt.hr)


Podijeli: Facebook Twiter